Meszároš sa pred Soči trápi, dva góly zapríčinil, bol aj pri treťom

Meszároš tečuje puk, ktorý skončil za brankárom Flyers.
Meszároš tečuje puk, ktorý skončil za brankárom Flyers. (Autor: SITA/AP)
Peter Filin|8. nov 2013 o 16:59

Andrej Meszároš sa po návrate do zostavy Philadelphie trápi.

BRATISLAVA. V apríli 2011 bol Andrej Meszároš vyhlásený za najlepšieho obrancu Philadelphie Flyers. V tom čase mal 25 rokov a najlepšie roky pred sebou. Prišlo ale niekoľko nepríjemných zranení a odvtedy sa slovenský obranca nevie dostať do formy.

V nočnom zápase s New Jersey prehral jeho tím 0:3. Meszároš napriek tomu, že odohral len 13 minút bol pri všetkých troch góloch, dva priamo zavinil. Pred druhým gólom stratil po bodyčeku Cama Janssena hokejku a potom puk korčuľou tečoval za chrbát vlastného brankára Raya Emeryho.

Posledný gól daroval Jaromírovi Jágrovi. Necelé dve sekundy pred koncom pri hre bez brankára chcel rozohrať z obranného pásma, ale puk sa mu skĺzol po hokejke a Jágr bez problémov do prázdnej bránky uzavrel skóre.

Meszárošovi hrozí, že ho tréneri opäť posadia na tribúnu. Nebolo by to túto sezónu po prvýkrát, v oktobri vynechal pre slabú výkonnosť päť zápasov Flyers.

Situácia neteší ani reprezentačného trénera, pretože výpadok formy pretrváva v olympijskej sezóne. Ak by Vůjtek Meszároša do Soči nenominoval, znamenalo by to, že z NHL by sme mali na olympiáde len troch obrancov - Cháru, Višňovského a Sekeru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš sa pred Soči trápi, dva góly zapríčinil, bol aj pri treťom