Madrid nešiel spať. Šéf podniku rozdával olivy grátis

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|22. apr 2012 o 18:06

Futbalisti kráľovského klub zaplnili námestia a rozjasnili tváre Madridčanov po výhre nad Barcelonou.

MADRID. Deti, tínedžeri, dôchodcovia, vlastne takmer všetci hovorili celý týždeň v Madride najčastejšie len o jedenej téme, o El Clásicu. Sobotňajší zápas medzi Realom a FC Barcelonou menil témy všetkých rozhovorov.

Bary, kaviarne, námestia, všetko bolo plné nadšených ľudí, ktorí verili, že po trinástich neúspešných zápasoch „pusinky“ vyhrajú a rozhodnú tak o titule. Zápas sa začal, ľudia sú v napätí, viacerí opakujú, že dnes to už musí prísť. Aj pani Maria.

Dôchodkyňa, ktorá prišla s priateľkou pozerať zápas do obľúbeného podniku. Staršie dámy, oblečené v najlepšom kostýme s čerstvo spravenou frizúrou, držia Realu palce od detstva.

Najradšej majú španielskych reprezentantov. Ich kvality vedia uznať aj u súpera, aj keď pozitívne sa v sobotu o Barcelone nerozprávalo.

mad3_res.jpeg

Začiatok zápasu, úspešný zákrok brankára Casillasa. „Svätý Iker je skvelý, drží nás vždy nad vodou v kľúčových momentoch. Som hrdá, že pochádzam z rovnakej časti ako on,“ dodáva pani Maria, ktorá sa narodila rovnako ako skvelý španielsky brankár vo štvrti Móstoles.

O pár minút však bar rovnako ako okolité ulice exploduje. Nemecký defenzívny štít Khedira strieľa gól. Real vedie po dlhom čase na Nou Campe a nič nenasvedčuje tomu, že by o vedenie mohol prísť.

mad1_res.jpeg

Mourinhov tím dokonale zvládol taktické pokyny a nevyviedol ho z miery ani vyrovnávajúci gól Alexisa.

„Dnes máme na výhru. Ten gól nič neznamená,“ kričal šedivý pán tlačiaci sa v rohu tak, aby nezavadzal nikomu zo sediacich.

Nemýlil sa. Jeho aj ostatných ľudí v bare rozkričí 73. minúta. Cristiano Ronaldo si nabehol na výborný pas Özila a prekonal vybiehajúceho Valdeza.

Šéf podniku všetkým zákazníkom poslal olivy a obložené chlebíčky. „To je na náš účet, dobrú chuť,“ usmial sa.

Taxikári trúbili, zaplnené námestia oslavovali. Madridčania v sobotu v noci nešli spať.

mad2_res.jpeg

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Madrid nešiel spať. Šéf podniku rozdával olivy grátis