Lecavaliera rozrušujú špekulácie okolo možnej výmeny

SITA|16. jan 2009 o 19:13

Hviezdny útočník klubu zámorskej NHL Tampa Bay Vincent Lecavalier priznal, že ho špekulácie okolo jeho možnej výmene rozrušujú.

TAMPA. V zámorských médiách sa totiž v poslednom čase čoraz hlasnejšie hovorí o odchode jednotky draftu v roku 1998 z horúcej Floridy, najviac sa v tomto smere spomína kanadský Montreal.

"Chcel by som povedať, že v posledných dňoch som bol pokojný. To však nie je pravda," skonštatoval kanadský hokejista a dodal: "Myslím si, že každý iný hráč by sa cítil rovnako ako ja." Generálny manažér "bleskov" Brian Lawton však znova zopakoval, že Lecavalier z tímu, ktorý v roku 2004 získal Stanleyho pohár, neodíde.

"Neplánujeme ho nikam vymeniť. Žiadna výmena nebola dohodnutá dnes, nebude dohodnutá ani zajtra alebo v najbližšom období," skonštatoval Lawton. "Blesky" vo štvrtkovom stretnutí proti Philadelphii zvíťazili 4:1 a Lecavalier strelil posledný gól víťazného mužstva. "Vinny je profesionál. Myslím, že v tomto dueli hral vynikajúco. Musíme byť aj napriek neistote silní," uviedla ďalšie hviezda tímu, v ktorom hrá aj slovenský obranca Andrej Meszároš, Martin St. Louis. Lecavalier podpísal pred touto sezónou 11-ročnú zmluvu na 86,5 milióna dolárov. Klauzula o zákaze výmeny bez jeho súhlasu však vstúpi do platnosti až 1. júla 2009, preto sa špekulácie o trejde stupňujú. Úvahy sa vynárali po tom, ako sa objavili správy o finančnej kríze v tíme Lightning.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Lecavaliera rozrušujú špekulácie okolo možnej výmeny