Kovalík vyhral v Sokobanji titul v dvojhre

SITA|30. sep 2012 o 16:20

Pre Kovalíka ide o 6. singlovú trofej z turnajov ITF.

SOKOBANJA. Slovenský tenista Jozef Kovalík nasadený ako štvrtý získal titul vo dvojhre na turnaji ITF kategórie Futures v srbskom meste Sokobanja (dotácia 10 000 USD, antuka vonku).

V nedeľňajšom finále zvíťazil nad sedmičkou tohto podujatia, Francúzom Lucasom Pouillem, 6:3, 5:7, 6:4.

Pre 19-ročného Bratislavčana Kovalíka, momentálne 386. vo svetovom rebríčku ATP, ide o 6. singlovú trofej z turnaja pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), 4. tohtoročnú po celkových triumfoch vo Viterbe, Terste a Subotici.

Z ostatných 18 zápasov vo dvojhre nazbieral zverenec Ladislava Simona v rámci programu NTC Kovalík 17 úspechov.

Švagor kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka už bol aj na 347. priečke v renkingu, ale vo februári pribrzdila na dva mesiace jeho progres zlomenina kostičky pri malíčku "hracej" pravej ruky.

Kovalík je po boku Filipa Horanského držiteľom bronzu vo štvorhre z premiérových olympijských hier mládeže v roku 2010 v Singapure. Vlani medzi dospelými získal singlové primáty na podujatiach ITF v Kiseljaku (Bosna a Hercegovina) a Tatranskej Lomnici.

Na novembrovom bratislavskom "hardovom" challengeri Slovak Open zaujal potrápením o sedem rokov staršieho Argentínčana Horacia Zeballosa: kedysi 41. hráčovi systému podľahol z náskoku setu a brejku.

ico

Dvojhra - finále:

Jozef Kovalík (SR-4) - Lucas Pouille (Fr.-7) 6:3, 5:7, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kovalík vyhral v Sokobanji titul v dvojhre