Kovalík uspel, na grandslame si prvý raz zahrá v hlavnej súťaži

(Autor: Ilustračné - TASR)
TASR|16. jan 2016 o 06:54

Slovensko bude mať v hlavnej súťaži Australian Open dvojnásobné zastúpenie. Martina Kližana doplnil Jozef Kovalík. Vo finále kvalifikácie zdolal nasadenú dvojku - Belgičana Rubena Bemelmansa 6:2 a 7:6.

AUSTRALIAN OPEN - finále kvalifikácie:

Jafan Wang (Čína) - Kristína Kučová (SR) 5:7, 7:6 (5), 6:3

Jozef Kovalík (SR) - Ruben Bemelmans (2-Bel.) 6:2, 7:6 (7)

MELBOURNE. Slovenský tenista Jozef Kovalík sa prvýkrát v kariére prebojoval do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji. Vo finále kvalifikácie zdolal druhého nasadeného Belgičana Rubena Bemelmansa 6:2, 7:6 (7).

V tajbrejku druhého dejstva premenil v poradí siedmy mečbal.

Slovensko bude mať vo dvojhre mužov v Melbourne dvojnásobné zastúpenie. Martin Kližan nastúpi na úvod proti nasadenej dvadsaťštvorke Španielovi Robertovi Bautistovi Agutovi.

Kovalíkovi značne prial dodatočný žreb rozdelenia kvalifikantov. V prvom kole bude v pondelok približne po 6.30 h SEČ čeliť inému kvalifikantovi - dvadsaťpäťročnému Argentínčanovi Marcovi Trungellitimu, 210. v počítačovom poradí (najvyššie bol na 177. mieste) a tiež debutantovi na Majors. Budú spolu bojovať prvý raz.

Kovalík by sa v prípade úspechu stretol s úspešným z duelu Paolo Lorenzi (Tal.) - Grigor Dimitrov (Bul.-27). Už má istotu tridsiatich piatich bodov do renkingu a prémie 34 500 AUD brutto.

Nedarilo sa Kristíne Kučovej. Vo finále kvalifikácie nestačila na Číňanku Jafan Wang a prehrala po tuhom boji v troch setoch 7:5, 6:7 (5) a 3:6. V hlavnej súťaži Australian Open si nezahrá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kovalík uspel, na grandslame si prvý raz zahrá v hlavnej súťaži