Kovalík prehral vo finále dvojhry na challengeri v Itajaí

Jozef Kovalík na archívnej snímke.
Jozef Kovalík na archívnej snímke. (Autor: TASR)
SITA|15. apr 2013 o 10:01

Slovenský kvalifikant prehral turnajovou jednotkou.

ITAJAÍ. Slovenský kvalifikant Jozef Kovalík neuspel v nedeľňajšom zápase finále dvojhry na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour Taroii Open de Tenis v brazílskom Itajaí (dotácia 35 000 USD, antuka vonku), keď podľahol jednotke "pavúka", domácemu Rogériovi Dutrovi-Silvovi štartujúcemu na základe voľnej karty, za 125 minút 6:4, 3:6, 1:6.

Dvadsaťročnému 314. hráčovi renkingu Kovalíkovi sa nepodarilo predviesť v hlavnej singlovej súťaži na tomto turnaji štvrtý obrat z 0:1 na sety. Napriek nezdaru v boji o titul si však výrazne pomohol k splneniu svojej ambície zmestiť sa do kvalifikácie parížskeho antukového grandslamového Roland Garros.

Individuálnym koučom Miloslavom Grolmusom (šéftréner TC Empire Trnava) v rámci programu NTC vedený švagor kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Kovalík získal 51 bodov do svetového rebríčka (vrátane zvládnutia kvalifikácie) a prémiu 3000 dolárov.

Držiteľ šiestich titulov vo dvojhre na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Kovalík vo februári ako kvalifikant postúpil do štvrťfinále hlavnej singlovej súťaže na challengeri v ekvádorskom Salinase, následne zvládol kvalifikáciu aj na challengeri v čilskom Santiagu. Po pauze bol v osemfinále na challengeri v kolumbijskej Pereire.

Bratislavčan Kovalík je po boku Filipa Horanského držiteľom bronzu vo štvorhre z premiérových olympijských hier mládeže v roku 2010 v Singapure.

Dvojhra - finále:

Rogério Dutra-Silva (Braz.-1) - Jozef Kovalík (SR) 4:6, 6:3, 6:1 za 125 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kovalík prehral vo finále dvojhry na challengeri v Itajaí