Kľúč k úspechu? Každá lopta by mala smerovať na Hamšíka, tvrdí Borbély

Slováci musia v Trnave zvíťaziť.
Slováci musia v Trnave zvíťaziť. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|10. okt 2016 o 22:49

Slovenskí futbalisti sú po dvoch zápasoch kvalifikácie bez bodu. Gól nestrelili už deväť polčasov. Zmeniť to môžu doma so Škótskom.

BRATISLAVA. V predošlej kvalifikácii o majstrovstvá Európy vo Francúzsku vyhrali slovenskí futbalisti úvodných šesť zápasov. V tej aktuálnej nemajú po prehrách s Anglickom a Slovinskom ešte ani bod.

Ak chcú zverenci Jána Kozáka reálne pomýšľať na majstrovstvá sveta v Rusku 2018, potrebujú v domácom súboji so Škótskom (hrá sa o 20.45 v Trnave) bezpodmienečne zvíťaziť.

Bez zraneného Pekaríka a Dudu, vykartovaného Hubočana či dištancovaného Weissa so Stochom to nebude jednoduché.

„Bez kvalitného hrotového útočníka sa dá hrať, ale je riziko, že sa to odrazí v negatívnych výsledkoch,“ tvrdí futbalový odborník a spolukomentátor Ladislav Borbély.

„Je to nešťastie súčasnej generácie. Po Róbertovi Vittekovi sme tento post nedokázali adekvátne nahradiť. Doteraz sme to kompenzovali útočnou aktivitou stredových hráčov ako Mak a Weiss, ktorí dopĺňali Hamšíka. Teraz nemá Hamšík v ofenzíve partnera.“

Škriniar je najkonštruktívnejší

Po nevydarenom systéme s piatimi obrancami v Slovinsku sa zrejme tréner Kozák vráti k tradičnému formátu so štyrmi obrancami. K dispozícii bude mať kapitána Škrtela, ktorý si odpykal jednozápasový dištanc za vylúčenie s Anglickom.

Z tradičnej obrannej štvorice mu však chýba zranený Pekarík a tiež Hubočan, ktorý má trest pre dve žlté karty. Možno aj preto Kozák povolal z dvadsaťjednotky Škriniara, ktorý môže hrať v strede obrany, ale aj na pozícii defenzívneho stredopoliara.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kľúč k úspechu? Každá lopta by mala smerovať na Hamšíka, tvrdí Borbély