Kližan si v Sofii zahrá s Wawrinkom, slovenské derby čaká Kovalíka s Lackom

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. feb 2018 o 13:04

Až traja slovenskí tenisti postúpili do osemfinálového druhého kola.

SOFIA. Slovenský tenista Jozef Kovalík po úspešnom účinkovaní v kvalifikácii postúpil už do osemfinále hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 v bulharskej Sofii.

Súperom Kovalíka (187. vo svetovom rebríčku) v utorkovom stretnutí prvého kola bol Radu Albot z Moldavska (89.), zdolal ho za 78 minút 6:3, 6:3. Dvadsaťpäťročný Slovák vyrovnal štatistiku vzájomných duelov s 28-ročným súperom na 3:3.

Sofia - 1. kolo hlavnej súťaže:

Jozef Kovalík (SR) - Radu Albot (Mold.)

6:3, 6:3

Martin Kližan (SR) - Alexander Donski (Bul.)

7:5, 6:1

Kovalík bude v slovenskom derby osemfinálového druhého kola čeliť krajanovi Lukášovi Lackovi, z čoho vyplýva istota štvrťfinálového zastúpenia pre Slovensko.

Kovalík hrá v hlavnej súťaži dvojhry na vrcholnej profi-úrovni premiérovo od vlaňajšieho 30. mája, keď ako kvalifikant nestačil v prvom kole parížskeho antukového Roland Garros na Švajčiara Stana Wawrinku, miestneho šampióna zo sezóny 2015.

Grandslamové podujatia pritom sú v správe Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), takže priamo na turnaji kategórie World Tour pod hlavičkou Asociácie tenisových profesionálov (ATP) je Kovalík v hlavnej súťaži prvýkrát od 2. mája 2017.

Vtedy ako kvalifikant na antuke v Mníchove v prvom kole podľahol Francúzovi Jérémymu Chardymu.

Kovalík bol v minulosti najvyššie na 109. priečke v počítačovom poradí. V bulharskej metropole už má istotu 32 bodov do systému a prémie 8565 eur pred zdanením.

Do druhého kola postúpil aj ďalší slovenský kvalifikant Martin Kližan (147.) po víťazstve 7:5, 6:1 nad domácim Bulharom Alexandrom Donskim (1529.), ktorý štartoval na základe voľnej karty.

Kližanovým ďalším súperom bude najvyššie nasadený Švajčiar Stan Wawrinka, ktorý sa v januári vrátil do súťažného kolotoča po pauze zavinenej zranením.

Vo vzájomnej bilancii prehráva Kližan 0:2, vlani na grandslamovom Australian Open však podľahol šampiónovi z Melbourne z roku 2014 až po päťsetovom boji.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan si v Sofii zahrá s Wawrinkom, slovenské derby čaká Kovalíka s Lackom