Inter vyhodil trénera Gasperiniho

Piero Gasperini v Interi dotrénoval.
Piero Gasperini v Interi dotrénoval. (Autor: TASR/AP)
Ladislav Harsányi|21. sep 2011 o 13:40

Inter Miláno v novej sezóne ešte nevyhral. V lige má na konte jediný bod. Aj kapitán tímu Javier Zanetti priznáva, že v Interi momentálne nič nefunguje.

Agentúrnu správu sme nahradili o 15.50 h autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Prehra v talianskom Superpohári, strata troch bodov v zápase Ligy majstrov a z troch ligových vystúpení jediný bod. A katastrofálne výkony hráčov i celého tímu.

Historicky najhorší štart milánskeho Interu (jeho budúcou akvizíciou bude aj Slovák Juraj Kucka) stál nového trénera Giana Piera Gasperiniho miesto. Poslednou kvapkou bola utorňajšia prehra tímu v Serii A 1:3 na pôde nováčika Novara Calcio. Vykopli ho po piatich zápasoch bez víťazstva.

Po Mourinhovi dolu vodou

Po odchode trénera Josého Mourinha sa z klubu vytratili úspechy i pohoda. Rafael Benitez vydržal pol roka. Získal síce trofej na MS klubov, ale mužstvu to nešlo podľa predstáv v lige ani v Lige majstrov. Po jeho vete, adresovanej klubovému bossovi, aby mu kúpil v zime nové posily alebo ho vyhodil, sa Massimo Moratti rozhodol pre druhé.

Benitezov nástupca Leonardo tiež zotrval len pol roka – potom sa sám rozhodol pre odchod. Nahradil ho málo známy Gian Piero Gasperini, ktorý vytiahol FC Janov do Serie A a urobil s ním za štyri roky veľký pokrok. Zlý začiatok lanskej sezóny ho však stál miesto v Janove. Po ešte horšom štarte sa v Interi Miláno nestihol ani ohriať.

„Keď sa pozriete na to, akým spôsobom si mužstvo počínalo v Novare, nič pozitívne si z toho nemôžete vziať. Nezdá sa, že by to mal Gasperini pod kontrolou,“ povedal šéf klubu pre talianske médiá po prehre v Novare. Na druhý deň sa rozhodol konať a trénera prepustil. V Interi Gasperini oprášil svoje obľúbené rozostavenie 3–4–3, ale úspech mu to neprinieslo. Mužstvo hralo zle, ustráchane, bez myšlienky.

Favoritom číslo jeden na jeho nasledovníka je Claudio Ranieri. Ten má na rozdiel od predchodcu za sebou aj prácu vo veľkokluboch. Okrem Neapolu a Fiorentiny viedol aj Valenciu, Chelsea, Parmu či Juventus.

Nefunguje nič

„Vidím toľko úsilia na tréningoch, ale momentálne nič nefunguje,“ priznal na oficiálnej webovej stránke Interu kapitán tímu Javier Zanetti. Ten vytvoril nový klubový rekord v počte odohraných zápasov (757), ale inak nemal dôvod sa radovať. „Každý fanúšik musí pochopiť, že sa to vo futbale stáva. Sú dobré momenty i zlé, pri všetkých potrebujeme priaznivcov,“ žiadal ich o podporu.

Bývalý útočník Interu Aldo Serena v rozhovore pre Calcio News 24 varoval: „Proti Novare sa ukázalo veľa problémov a niektoré sa nedajú odstrániť okamžite. Mužstvo je pomalé, hráčom to nejde a nevidím veľký priestor na zlepšenie. Momentálne môžete Inter stiahnuť zo zoznamu kandidátov na titul.“

Inter má zo všetkých účastníkov Serie A najvyššiu trhovú hodnotu mužstva (podľa portálu transfermarkt. de takmer 315 miliónov).V lete síce odišiel Samuel Eto'o do Machačkaly, získali však uruguajského útočníka Diega Forlána. A zostala väčšina hviezd na čele s Wesleym Sneijderom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Inter vyhodil trénera Gasperiniho