Hráčov som dobre nepripravil, kajal sa tréner Barcelony

Gerardo Martino je v Barcelone len pár mesiacov a už sa hovorí o jeho návrate do Argentíny.
Gerardo Martino je v Barcelone len pár mesiacov a už sa hovorí o jeho návrate do Argentíny. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. feb 2014 o 15:00

Tréner futbalistov Barcelony Gerardo Martino zobral na seba víkendovú porážku 1:3 v San Sebastiane. Chybou bolo najmä zbytočné šetrenie viacerých opôr.

BRATISLAVA. Barcelona prehrala druhý z posledných štyroch ligových zápasov a skomplikovala si situáciu v boji o domáci titul. Na vedúci Real Madrid stráca v tabuľke tri body. Rovnako ako Atlético Madrid, ktoré cez víkend tiež prehralo.

"Nepripravil som nás na zápas dobre, San Sebastian bol lepší tím," cituje po nečakanej porážke sebakritického trénera Barcelony Gerarda Martina agentúra ČTK.

"Teraz sa z toho musíme spamätať a pripraviť sa na ďalší zápas," dodal päťdesiatjedenročný Argentínčan. Správu priniesol český server sport.cz.

Hráčov nemal šetriť

Tréner si vyčítal najmä, že šetril viacerých hráčov po utorkovom víťazstve 2:0 v dueli Ligy majstrov na ihrisku Manchestru City. "Mysleli sme, že vynaložené úsilie v Manchestri by mohlo hrať negatívnu úlohu. Ale rotovať zostavu je dobré, len ak to vychádza," dodal Martino.

Na lavičke nechal cez víkend Xaviho, Daniela Alvesa, Cesca Fabregasa i Alexisa Sáncheza. Dvaja posledne spomenutí hráči prišli na trávnik až neskoro za stavu 1:3. "Asi to bola moja chyba, že som neurobil zmeny za stavu 1:1. Za stavu 1:3 už sme nemali veľa šancí niečo so zápasom urobiť," povedal Martino.

V zápase sa naviac zranil obranca Gerard Piqué a klubu bude chýbať dva týždne. Španiel si natrhol sval na pravej nohe.

Dvadsaťsedemročný bývalý hráč Manchestru United vynechá duely Primera División proti Almeríi a Valladolidu. Mal by stihnúť osemfinálovú odvetu Ligy majstrov so spomenutým Manchestrom City.

Real pôjde na štadión Atlética

Boj o majstrovský titul Barcelončania nevzdávajú. "Nemali by sme sa vzdávať. Sme za Realom len o tri body, to je jeden zápas. Nie je to príliš znepokojujúce. Navyše pred sebou máme zápasy s oboma konkurentmi," pripomenul podľa ČTK stredopoliar Andrés Iniesta kľúčové súboje s Realom a Atléticom.

Najbližší víkend hrajú práve tieto dva kluby vzájomný zápas.


Primera Division - 25. kolo

Real Sociedad - FC Barcelona 3:1 (1:1)

Góly: 32. Song (vl.), 54. Griezmann, 59. Zurutuza - 36. Messi, 30.485 divákov


Real Sociedad 3-1 Barcelona (All Goals) 22... by ourmatch

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Hráčov som dobre nepripravil, kajal sa tréner Barcelony