Hossa asistoval, Gáborík si v play off nezahrá

Miroslav Šatan pomohol premeneným samostatným nájazdom k výhre Bostonu nad Washingtonom.
Miroslav Šatan pomohol premeneným samostatným nájazdom k výhre Bostonu nad Washingtonom. (Autor: SITA/AP)
SITA|12. apr 2010 o 07:33

Posledným postupujúcim do play-off zámorskej hokejovej NHL sa stal tím Philadelphia Flyers.

NEW YORK. Hokejisti Philadelphie Flyers si ako posledný šestnásty tím zabezpečili účasť v play off NHL. V poslednú noc základnej časti zdolali v priamom súboji o postup NY Rangers 2:1 po predĺžení a nájazdovom rozstrele.

Do nadstavbovej časti tak nepostúpil kanonier a najproduktívnejší Slovák Marián Gáborík. Na súpiskách postupujúcej šestnástky tímov figuruje dovedna jedenásť slovenských hráčov.

V 1. kole Východnej konferencie sa "letci" zo 7. pozície stretnú s druhým tímom New Jersey a tretie Buffalo si zmeria sily so šiestym Bostonom. Philadelphia si totiž v tabuľke nielenže zabezpečila na poslednú chvíľu postup, ale ešte predstihla aj Montreal. Ten, s brankárskou jednotkou Jaroslavom Halákom, narazí na Washington.

Boston vyhral nad Washingtonom

Capitals ukončili svoju púť základnou časťou NHL ako jej už dlhšie známy víťaz prehrou s Bostonom 3:4 po nájazdoch. V mužstve hostí sa nepresadil Miroslav Šatan, ale v nájazdoch dal na 2:0 a ukončil tak súboj. Jeho kolega, obranca Zdeno Chára nehral, podobne ani zadák domácich Milan Jurčina. V drese víťaza Prezidentskej trofeje vyšiel naprázdno Alexander Ovečkin a neobhájil tak Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča súťaže. Ruský kanonier má na konte 109 bodov a o tri viac získal Henrik Sedin. Švédsky center Vancouveru sa stal prvýkrát v kariére držiteľom tejto ceny.

Kanaďania Sidney Crosby z Pittsburghu a Steve Stamkos z Tampy zase zrušili Ovečkinovi obhajobu Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca súťaže. Stamkos dal 51. gól do prázdnej bránky vo floridskom derby s Panthers (3:1) a Crosby v poloexhibičnom zápase na ľade NY Islanders (7:3) sa už v druhej tretine dvoma gólmi dostal cez Rusových 50 kusov a bodmi dokonca ohrozoval jeho druhú pozíciu v kanadskom bodovaní. No aj keď ruskej kométe "vyfúkli" obe ceny, je najväčším kandidátom na opätovný zisk (a teda hetrik) najprestížnejšej Hartovej trofeje. V priemere bodov bol Ovečkin s úctyhodným číslom 1,54 na zápas jasne najlepší a Washington podobne suverénne doviedol k tímovej trofeji pre najlepšie bodujúce mužstvo 30-člennej tabuľky.

Štvrtou dvojicou na východe je Pittsburgh a Ottawa, ktorí sa spoločne postarajú v noci na štvrtok o otvorenie programu bojov o Stanleyho pohár.

V boji o prvenstvo v Západnej konferencii neuspelo Chicago, ktoré doma podľahlo po predĺžení Detroitu 2:3 a v konečnej tabuľke skončilo bod za San Jose. Slovenský bodový účet v základnej časti uzavrel domáci Marián Hossa svojou 27. asistenciou a 51. bodom, v play off budú mať Blackhawks do činenia s Nashvillom, ďalšie páry na západe tvoria San Jose s Coloradom, Vancouver s Los Angeles a Phoenix s Detroitom.

Výsledky - nedeľa:

Philadelphia - New York Rangers 2:1 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 47. Carle (Jeff Carter, Briere), rozhodujúci sam. nájazd premenil Giroux - 4. Shelley (Rozsíval, Anisimov)

Washington - Boston 3:4 po sam. nájazdoch (2:2, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 3. Siomin (Poti, Carlson), 16. Belanger (Gordon, Bradley), 50. Knuble (Mike Green, Laich) - 6. Ryder (Lucic, Hamill), 15. Ryder (Wideman), 56. Sturm (Krejčí), rozhodujúci sam. nájazd premenil Krejčí

Colorado - Los Angeles 1:2 po predĺžení (1:0 0:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 10. Stoa (Hejduk, R. Wilson) - 56. Stoll (Greene, D. Brown), 62. D. Brown (Doughty, O'Donnell)

Chicago - Detroit 2:3 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 15. Bolland (Toews, P. Kane), 51. Fraser (MARIÁN HOSSA, Keith) - 26. Eaves (Cleary, Helm), 48. Rafalski (Daciuk), 64. Stuart (Cleary,Zetterberg)

New Jersey - Buffalo 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 27. Zajac (Kovalčuk, Martin), 60. Langenbrunner (Parise, Rolston) - 22. Vanek (D. Roy, T. Kennedy)

New York Islanders - Pittsburgh 5:6 po predĺžení (1:3, 1:2, 3:0 - 0:1)

Góly: 20. Tavares (Streit, Okposo), 22. Moulson (Streit, Nielsen), 45. Okposo (Streit, Tavares), 45. Sim (Hunter, Hillen), 56. Tavares (Meyer, Okposo) - 4. Malkin (Goligoski, Crosby), 7. Godard (Crosby, Gončar), 18. Crosby (Gončar, Dupuis), 21. Crosby (Talbot), 65. Leopold (Malkin, Eaton)

Florida - Tampa Bay 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Góly: 3. Olesz (Dvořák, Matthias) - 9. Tanguay (Bochenski, Lundin), 11. Lecavalier (Tanguay, Malone), 60. Stamkos (Lecavalier)

Anaheim - Edmonton 7:2 (3:1, 1:0, 3:1)

Góly: 3. R. Carter (Chipchura, Bodie), 3. Eminger (Bonino), 14. Beleskey (C. Perry), 21. Selänne (S. Koivu, Wisniewski), 50. R. Carter (Eminger), 52. Parros, 57. Chipchura (S. Koivu, Wisniewski) - 9. Comrie (O´Sullivan, R. Whitney), 43. R. Whitney (Cogliano, Gilbert)

Dvojice 1. kola play off

Východná konferencia:

(1) Washington (Jurčina) - (8) Montreal (Halák)

(2) New Jersey - (7) Philadelphia

(3) Buffalo (Sekera) - (6) Boston (Chára, Šatan)

(4) Pittsburgh - (5) Ottawa

Západná konferencia:

(1) San Jose - (8) Colorado (Budaj, Svatoš)

(2) Chicago (Hossa, Kopecký) - (7) Nashville

(3) Vancouver (Demitra) - (6) Los Angeles (Handzuš)

(4) Phoenix - (5) Detroit

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa asistoval, Gáborík si v play off nezahrá