Manažér Spišskej sa na striedačke opustil. Prezradil ho mikrofón rozhodcu

Branislav Rapáč (vpravo) na striedačke Spišskej Novej Vsi.
Branislav Rapáč (vpravo) na striedačke Spišskej Novej Vsi. (Autor: Reprofoto - RTVS)
Sportnet|13. apr 2023 o 22:55

Richard Rapáč ťažko niesol verdikt rozhodcov.

ZVOLEN. Zdalo sa, že by mohli prebrať opraty zápasu do svojich rúk. V 52. minúte Majdan prihral pred bránku Kylovi Kerbashianovi a hokejisti Spišskej Novej Vsi vyrovnali skóre siedmeho semifinále Tipos extraligy vo Zvolene na 2:2.

O päť sekúnd neskôr Mudrák vyhodil puk nad plexisklo a dostal za zdržiavanie dve minúty. Spišiaci dostali šancu ujať sa prvý raz v zápase vedenia, ale nevyužili ju. 

A prišiel trest. V 55. minúte dostal Shane Hanna puk do jazdy, Ališauskas ho stíhal, vrhol sa na ľad a zahnal sa po Kanaďanovi hokejkou.

Zvolenský obranca spadol, rozhodcovia ukázali trestné strieľanie, keďže podľa nich Litovčan nezasiahol puk. Hosťom sa tento verdikt nepozdával.

Najťažšie ho niesol generálny manažér tímu Richard Rapáč.

"Čistý puk trafil, čistý puk, do p...e," kričal na striedačke z plného hrdla. Jeho slová zachytil mikrofón vedľa stojaceho rozhodcu.

Rapáčovi sa jeho vysvetlenie celej situácie nestačilo. "Potom sa mi ospravedlníte? Nám to bude pi..u platné," adresoval ešte výčitku rozhodcom.

Peter Zuzin trestné strieľanie premenil. Zamiešal puk a nedal Melicherčíkovi šancu. Zvolen už toto vedenie nepustil a postúpil do finále, v ktorom sa stretne s Košicami.

"Jednoducho to mám odskúšané. Vedel som, že to má (brankár) napozerané, ale to je nechytateľné," usmieval sa po zápase v rozhovore pre RTVS zvolenský útočník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Manažér Spišskej sa na striedačke opustil. Prezradil ho mikrofón rozhodcu