Ideme získať titul, hovorí uzdravený Viedenský. Upozornil aj na silu Michaloviec

Marek Viedenský.
Marek Viedenský. (Autor: TASR)
TASR|19. mar 2024 o 11:49

Zvolenčania sa do štvrťfinále prebojovali cez predkolo, v ktorom vyradili Liptovský Mikuláš.

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen vstúpia do štvrťfinálovej série play off Tipos extraligy s cieľom vyvarovať sa oslabení, na ktoré by proti Michalovciam mohli doplatiť.

Proti Dukle ich čaká historicky prvá vzájomná séria, ku ktorej sa prebojovali po dramatickom päťzápasovom predkole s Liptovským Mikulášom.

"Do play-off ideme s cieľom získať titul. Michalovce budú veľmi ťažký súper. Hrajú vynikajúci hokej, ale verím, že posledný zápas s Liptovským Mikulášom (6:2) nás naštartoval," poznamenal útočník Marek Viedenský.

Výhodou zvolenského tímu by mohla byť zápasová prax, ktorú si udržal vďaka súbojom s Liptákmi. Tie im ukázali aj možné rezervy, ktoré súvisia najmä s defenzívou a oslabeniami.

V piatich dueloch inkasovali až 20 gólov a nie príliš lichotivou bilanciou je aj ich 62,50-percentná úspešnosť v oslabeniach. V 16 početných nevýhodách inkasovali 6 gólov.

"Hrali sme veľa v oslabení na to si musíme dať pozor vo štvrťfinále a hrať zodpovedne. Myslím si, že proti Michalovciam to bude úplne iný hokej než s Liptovským Mikulášom.

Klzisko v Michalovciach je totiž o dosť väčšie," uviedol útočník Marek Hecl, ktorý nazbieral v záverečných štyroch zápasoch predkola 7 kanadských bodov za 2 góly a 5 asistencií.

Na oslabenia upozornil upozornil aj preto, že si uvedomoval silu súpera v početných výhodách.

Michalovce boli v základnej časti najlepší tím v presilovkách s 26,90-percentnou úspešnosťou. Veľkú zásluhu na tom majú najmä najmä legionári.

Z nich vynikali Kaspars Daugavinš, ktorý bol v ZČ s 27 bodmi najproduktívnejší hráč ligy v presilovkách a Chase Pearson, ktorý v nich strelil 11 gólov, čím sa napriek výrazne nižšiemu počtu odohratých zápasov vyrovnal trom najlepším presilovkovým strelcom.

Viedenský sa vrátil do zostavy v záverečnom zápase predkola. Bol to pre neho prvý zápas od 26. decembra.

"Niektorí lekári neverili, že ešte stihnem sezónu, no som tu. Čo som sľúbil, to som splnil," poznamenal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Ideme získať titul, hovorí uzdravený Viedenský. Upozornil aj na silu Michaloviec