Rozlúčia sa s kapitánom? Lightning nechcú dať Stamkosovi zmluvu, ten je sklamaný

Steven Stamkos.
Steven Stamkos. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|13. okt 2023 o 07:50

Manažér chce počkať do konca sezóny.

TAMPA BAY. Vedenie klubu Tampa Bay Lightning neplánuje v blízkej dobe rokovania o novej zmluve s kapitánom Stevenom Stamkosom. Vyhlásil to generálny manažér Julien BriseBois.

Stamkosov osemročný kontrakt vyprší po sezóne 2023/24. Pred časom sa vyjadril, že je sklamaný, lebo dúfal, že si v lete s manažmentom sadnú za vyjednávací stôl a podpíšu novú zmluvu.

"Urobil som rozhodnutie, že je v najlepšom záujme našej organizácie počkať do konca sezóny, aby sme prehodnotili našu situáciu a naše výsledky, a zhodnotili prínos nových hráčov," vyjadril sa BriseBois pre The Athletic.

"Potom budeme v lepšej pozícii, aby sme mohli urobiť čo najlepšie rozhodnutia a nasmerovali tím k ďalším úspechom."

BriseBois v lete podpísal zmluvy s Darrenom Raddyshom a Brandonom Hagelom. Pred budúcim ročníkom by mali mať "blesky" pod stropom až 10 miliónov voľného miesta, pričom v tíme nemajú iného dôležitého hráča, ktorému sa skončí zmluva.

Preto je Stamkos rozčarovaný z toho, že naďalej váhajú. V Tampe Bay je od draftu v roku 2008 a vo funkcii kapitána pôsobí od roku 2013.

"Už som sa vyjadril, že by bolo skvelé pre klub, ak by tu Steven ukončil kariéru. Sám to chce. Ale ak tu má ukončiť kariéru, chceme aj to, aby bol klub naďalej favoritom na Stanley Cup," dodal manažér.

Tridsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne 81 stretnutí so ziskom 84 (34+50) bodov. V kariére už odohral 1004 zápasov, v ktorých pozbieral 1057 (515+542) bodov. Je najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom v dejinách klubu.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rozlúčia sa s kapitánom? Lightning nechcú dať Stamkosovi zmluvu, ten je sklamaný