Kňažko? Náš najlepší hráč, vyhlásil manažér Columbusu po turnaji talentov

Zľava hokejista Fínska Hannes Björninen, Samuel Kňažko a hráč Fínska Saku Mäenalanen.
Zľava hokejista Fínska Hannes Björninen, Samuel Kňažko a hráč Fínska Saku Mäenalanen. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|21. sep 2022 o 08:07

Samuel Kňažko si na turnaji v Traverse City urobil dobré meno.

COLUMBUS. Slovenský obranca Samuel Kňažko bol súčasťou zostavy Columbusu Blue Jackets na turnaji v Traverse City. Talenty klubu sa stretli s prospektami St. Louis, Detroitu a Toronta.

Portál The Athletic sa po jeho skončení pýtal generálneho manažéra Jarma Kekäläinena na hráčov, ktorí ho zaujali. Chceli počuť mená, ktoré nehrali v prvej formácii.

„Myslím si, že Kňažko bol dnes naším najlepším hráčom," hovoril v nedeľu po výhre 3:2 nad Torontom.

"Ten spôsob, akým korčuľuje s pukom je skutočne výnimočný. Hral na olympiáde aj seniorských majstrovstvách sveta, takže už má skúsenosti s vysokou úrovňou."

Bronzový medailista z Pekingu odohral všetky stretnutia. "Modrokabátnici" prehrali len s Detroitom. Pri vysokej výhre nad St. Louis strelil gól.

Kekäläinen si pochvaľoval zlepšenie, ktoré Slovák predviedol: „Zlepšil korčuľovanie. Bol takmer dominantný pri korčuľovaní s pukom na hokejke, dokázal sa zbaviť napádajúcich hráčov. Bol dynamický.“

Fínsky funkcionár chválil okrem Kňažka aj jeho českého kolegu Stanislava Svozila.

Dvadsaťročný Kňažko bol najvyššie vybratým Slovákom na drafte v roku 2020. Blue Jackets si ho vyhliadli v treťom kole na celkovej 78. pozícii.

Vlaňajší ročník strávil v drese TPS vo fínskej juniorke a v kanadskej juniorskej WHL v Seattli Thunderbirds. Tam by mal podľa webu The Athletic hrať aj v budúcom ročníku, zmeniť to však môže prípravný kemp.

Konkurencia v defenzíve Columbusu je veľká. Okrem spomínaného Svozila patria medzi talenty klubu aj šestka posledného draftu David Jiříček a dvanástka Denton Mateychuk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kňažko? Náš najlepší hráč, vyhlásil manažér Columbusu po turnaji talentov