Žiadne obhajoby ani staré tváre. Stanley Cup vyhrá tím, ktorý ho v 21. storočí nezískal

Hokejisti Dallasu Stars.

Žiadne obhajoby ani staré tváre. Stanley Cup vyhrá tím, ktorý ho v 21. storočí nezískal

Hokejisti Dallasu Stars. (Autor: TASR/AP)
Hokejisti Dallasu Stars.
Hokejisti Dallasu Stars. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|22. máj 2024 o 15:15

Do finále konferencie NHL postúpili New York Rangers, Florida Panthers, Dallas Stars a Edmonton Oilers.

NEW YORK. Budú sa tešiť fanúšikovia, ktorí sa netešili nikdy alebo veľmi dávno. Finále konferencie NHL prinesie súboje tímov, ktoré v 21. storočí ešte nezískali Stanley Cup.

Najčerstvejšie si víťazstvo pamätajú v Dallase (1999). V roku 1994 naposledy vyhrali Rangers, Edmonton oslavoval titul ešte v roku 1990 a Florida v histórii existencie ani raz.

NHL vstupuje do finálnej fázy. Na golfe, dovolenke či majstrovstvách sveta už sú hráči z 28 tímov. Ostali štyri najlepšie a tri z nich bude tohtoročná sezóna škrieť ešte veľmi dlho.

V najbližších týždňoch sa rozhodne, kto postúpi do bojov o všetko. Ktoré kluby sa stretnú v súboji o Stanley Cup. Začína sa finále konferencie.

Redaktori blogu Oh my Hockey sa každoročne púšťajú do predpovedí jednotlivých sérií play-off. V nasledujúcich riadkoch krátko zanalyzujú každú z nich a pokúsia sa správne odhadnúť postupujúceho i výsledok, ktorým prejde do ďalšieho kola.

V tabuľke môžete vidieť, ako sa im darilo predikovať súboje prvého a druhého kola.

Tabuľka správnych tipov v play-off (dokopy sa hralo 12 sérií):

Meno

Správne tipy na víťaza

Správne tipy na výsledok série

Šimon Čop

9

5

Daniel Vágner

8

4

Samuel Grega

8

2

Samuel Tirpák

5

4

Východná konferencia

New York Rangers - Florida Panthers

Vo finále Východnej konferencie nastúpia New York Rangers a Florida Panthers. Pôjde o ich druhý stret vo vyraďovačke, predtým proti sebe bojovali ešte v roku 1997, keď "jazdci" v prvom kole vyhrali 4:1.

Do tejto série vstupujú Newyorčania ako tím s najmenej prehrami. Po výhre v základnej časti sú suverénni aj v play-off, v prvých dvoch sériách utŕžili prehru iba dva razy.

Panthers im v tomto zdatne sekundujú. V prvom kole vyhrali 4:1 nad Tampou Bay, v druhom Bostonu dovolili iba dve víťazstvá.

Okrem toho sú "panteri" najofenzívnejším tímom v konferencii v play-off s priemerom 3,55 strelených gólov na zápas. Brankára Igora Šesťorkina poriadne preveria, v priemere strieľajú až 33 striel na duel a súperom dovoľujú len 24.

Rangers sú smrteľní v presilovkách, doposiaľ ich využili až 31,4 percent a skvelí sú aj v oslabení s 89,5-percentnou úspešnosťou. V hre piatich proti piatim ich ale súper prevyšuje.

Ich najproduktívnejší hráči majú po 14 bodov. Vincent Trocheck (Rangers) pozbieral 6 gólov a 8 asistencií, Matthew Tkachuk (Panthers) 4 góly a 10 asistencií.

Šimon Čop: Rangers vyhrajú 4:2.

New York Rangers vyhrali základnú časť, potom zvíťazili v siedmich zápasoch v play-off po sebe a potom si dokráčali po Stanley Cup. Táto veta platí o roku 1994. Aby platila aj teraz, o 30 rokov neskôr, chýba im už len jediné. Stanley Cup.

Tento rok naň budú mať obrovskú šancu. Verím im na postup do samého finále. Ich špeciálne tímy sú takmer bezchybné, v ich drese hrajú silné individuality ako Artemij Panarin, Chris Kreider či Adam Fox doplnení o mladých šikovných hráčov a dokážu vyhrávať tesné duely.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Žiadne obhajoby ani staré tváre. Stanley Cup vyhrá tím, ktorý ho v 21. storočí nezískal