Hantuchová vyrovnala v Paríži svoje maximum

Sportnet|5. jún 2006 o 00:00

Postupom do osemfinále dvojhry vyrovnala slovenská ženská tenisová jednotka DANIELA HANTUCHOVÁ (23) svoje maximum na Roland Garros z roku 2002. V sobotu sa na centrálnom dvorci tešila z víťazstva nad domácou hráčkou Nathalie Dechyovou 6:3, 3:6, 10:8 ...

FOTO

Postupom do osemfinále dvojhry vyrovnala slovenská ženská tenisová jednotka DANIELA HANTUCHOVÁ (23) svoje maximum na Roland Garros z roku 2002. V sobotu sa na centrálnom dvorci tešila z víťazstva nad domácou hráčkou Nathalie Dechyovou 6:3, 3:6, 10:8 a na druhý deň ju tak ako vlani v súťaži zastavila Belgičanka Kim Clijstersová, ktorej podľahla 1:6, 4:6.

Mali ste v Paríži rušný víkend, okrem dvojhier ste nastúpili s Japonkou Sugijamovou aj vo štvorhre. Najlepší výkon ste podali v sobotňajšom súboji tretieho kola s Dechyovou, súhlasíte?

"Áno. Bol to pre mňa veľmi dôležitý zápas. Nastúpila som oddýchnutá, dobre som sa na súperku pripravila. Vedela som, že doma ju poženie publikum, hrali sme vo výbornej atmosfére. Vyhecovalo ma to."

Súboj s Dechyovou mal dramatický priebeh a maratónsky záver. V rozhodujúcom treťom sete ste viedli 5:2 a neskôr ste prehrávali 6:7. Na čo ste za tohto nepriaznivého stavu mysleli?

"Na to isté, na čo za stavu 5:3, keď som servovala na víťazstvo. Stále som si verila, že mám na výhru. Bolo to aj o trpezlivosti, odvážnosti a možno aj o kondičnej pripravenosti. Cítila som sa veľmi dobre, mohla by som zostať na kurte ešte ďalších desať gemov. Som rada, že som koncovku zvládla."

Na druhý deň stála oproti vám na dvorci iná súperka hral sa iný tenis. S Clijstersovou ste ešte nevyhrali, akoby boli zápasy s ňou zakliate.

"Iste, Kim hrá vo výmenách oveľa rýchlejšie ako Nathalie. Je neuveriteľne silná, všetko vybehá. Nepomohlo mi, že sme hrali už v nedeľu. Jeden deň voľna by mi pomohol. Prejavilo sa to najmä v prvom sete, kde som bola prakticky pri každej loptičke neskoro. Bojovala som, robila som, čo sa dalo a v druhom sete sa naskytlo zopár šancí. Ale celkove Clijstersová vyhrala zaslúžene. Je to jedna zo súperiek, proti ktorým sa mi hrá veľmi ťažko. Ale aj s ňou sa dá vyhrať."

Ako?

"Musí mať svoj slabší deň. Dnes však najmä v prvom sete zahrala úspešne všetko, čoho sa dotkla. Víťazné údery vypálila aj dva metre za základnou čiarou. No v druhom sete robila chyby aj ona a moja šanca vtedy stúpla."

Je Clijstersová pre vás favoritkou na titul?

"Ťažko povedať. To práve záleží, aký bude mať deň. Vlani takto v osemfinále odovzdala Američanke Davenportovej už vyhraný zápas. To je proste Kim."

Pri poslednej výmene v zápase vám Belgičanka odoprela loptičku, ktorá z vašej rakety možno "lízla" čiaru a presvedčila aj umpajrovú rozhodkyňu. Asi vám to nebolo príjemné, všakže?

"Čo už s tým narobím? To si Kim azda mohla odpustiť. Pripadalo mi to trochu hlúpe, že si takto pobúrila publikum."

V sobotu ste si zahrali na centrálnom Chatrierovom dvorci, v nedeľu na Lenglenovej kurte. Hráte radšej na veľkých štadiónoch?

"Jednoznačne áno, tenis sa hrá pre divákov. Navyše obidva kurty dobre poznám, často som tam trénovala."

Náš tenista Dominik Hrbatý prezentoval názor z mužskej šatne, kde hráči nie sú nadšení, keď sa aj na Roland Garros vyrovnali finančné prémie mužov a žien. Jeho argument je, že aj ženy by potom mali hrať zápasy na tri víťazné sety. Čo si o tom myslíte?

"Môj argument znie: na ženský tenis sa chodí pozerať toľko divákov ako na mužský. Uznávam, že mužský tenis je náročnejší, v tom sa s nimi rovnať nemôžeme. Ale aj ženský tenis sa hrá na vysokej úrovni a láka fanúšikov. Mimochodom, ak by bolo treba odohrať päťsetové zápasy, myslím si, že ja by som s tým problémy nemala."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová vyrovnala v Paríži svoje maximum