Hantuchová postúpila po boji do 2. kola Wimbledonu

(Autor: TASR/AP)
SITA|23. jún 2010 o 15:10

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

LONDÝN. Nasadená dvadsaťštvorka si v úvodnom kole na tráve All England Clubu poradila s Američankou Vaniou Kingovou po vyše dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (4), 7:6 (4) a 6:3. Zápas v utorok večer po skončení druhého tajbrejku prerušili pre tmu.

Hantuchová prehrávala v druhom sete už 1:4 a hrozilo, že pri jubilejnej desiatej účasti vo Wimbledone prvýkrát neprejde cez úvodnú prekážku. Zverenka trénera Carlosa Cuadrada však uspela v tajbrejku a v dohrávke mala navrch. O osude zápasu rozhodol ôsmy gem, v ktorom slovenská jednotka prelomila Kingovej podanie. Za stavu 5:3 premenila Hantuchová pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Kingovou na 4:0. Jej súperkou v 2. kole bude vo štvrtok Češka Barbora Záhlavová Strýcová.

Hantuchová čakala, že zápas proti Kingovej bude náročný. "Vania hrá na tráve veľmi dobre, čo potvrdila najmä v prvom sete. Som veľmi rada, že sa mi to podarilo takto otočiť. Dokázala som sama sebe, že som schopná otáčať zápas za akékohoľvek stavu, čo by mohla byť veľká devíza do budúcnosti. Verím, že mi to dodá sebavedomie. Súperky budú vedieť, že musia hrať až do konca, ak chcú zvíťaziť. V dnešnej dohrávke som bola oveľa agresívnejšia, pri returne som sa tlačila viac do dvorca a od prvej loptičky som sa ju snažila tlačiť. Táto taktika na Kingovú platila," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá ani proti Záhlavovej Strýcovej nečaká žiadnu prechádzku.

"Záhlavová Strýcová išla výkonnostne nahor a môže byť nepríjemná. Na tráve vypadlo už veľa nasadených favoritov, namále mal aj Roger Federer, preto musím byť maximálne sústredená. Zápas sa často môže zvrtnúť na dvoch-troch loptičkcáh," dodala Hantuchová.

Polášek ide ďalej vo štvorhre

Slovenský tenista Filip Polášek a Čech Martin Damm zvíťazili v stredajšom stretnutí 1. kola štvorhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (21. júna - 4. júla, celková dotácia 13,725 milióna libier, tráva) nad takisto nenasadeným izraelsko-srbským párom Jonathan Erlich, Dušan Vemič presvedčivo 6:3, 6:3, 6:4.

V 2. kole si zmerajú sily s postupujúcimi zo zápasu Benjamin Becker, Scott Lipsky (Nem./USA) - František Čermák, Michal Mertiňák (9-ČR/SR), takže do úvahy prichádza slovenské derby a istota osemfinálovej účasti. Polášek a Čermák už teraz majú istotu spoločného šeku na 9000 libier. Pre 24-ročného zvolenského rodáka je maximom na úrovni "veľkej štvorky" predvlaňajšie wimbledonské osemfinále.

Slovenky vo štvorhre postúpili

Slovenské tenistky Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková v stredu po boku zahraničných partneriek zhodne postúpili do 2. kola štvorhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (21. júna - 4. júla, celková dotácia 13,725 milióna libier, tráva).

Cibulková s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou zvíťazili v 1. kole deblovej súťaže na 124. majstrovstvách Anglicka nad takisto nenasadeným rumunsko-poľským párom Edina Gallovitsová, Klaudia Jansová 4:6, 6:2, 6:4. Rybáriková a Češka Klára Zakopalová si poradili s maďarsko-španielskym tandemom Melinda Czinková, Arantxa Parrová-Santonjová 6:3, 7:6 (3).

Obe Slovenky už majú istotu podielu zo šeku na 6000 libier. V stredu sa ešte vo štvorhre žien na adrese SW19 Church Road v britskej metropole predstaví Daniela Hantuchová s nedávnou líderkou príslušného rebríčka WTA Tour Carou Blackovou zo Zimbabwe.

Štvorhra žien - 1. kolo:

Dominika Cibulková, Anastasia Pavľučenkovová (SR/Rus.) - Edina Gallovitsová, Klaudia Jansová (Rum./Poľ.) 4:6, 6:2, 6:4

Magdaléna Rybáriková, Klára Zakopalová (SR/ČR) - Melinda Czinková, Arantxa Parrová-Santonjová (Maď./Šp.) 6:3, 7:6 (3)

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (24-SR) - Vania Kingová (USA) 6:7 (4), 7:6 (4), 6:3

Štvorhra mužov - 1. kolo:

Martin Damm, Filip Polášek (ČR/SR) - Jonathan Erlich, Dušan Vemič (Izr./Srb.) 6:3, 6:3, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postúpila po boji do 2. kola Wimbledonu