Lozano si proti Slovákom splnil sen. Cítim sa neskutočne, vravel po zápase

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: Reuters)
TASR|2. feb 2022 o 07:50

Španielsko postúpilo do semifinále ME vo futsale 2022.

AMSTERDAM. Slovenskí futsalisti si na ME v Holandsku spravili dobré meno. Už postupom zo základnej skupiny C splnili cieľ, ktorý si pred ich úplne prvým účinkovaním na veľkom turnaji stanovili.

Štvrťfinálová prehra 1:5 s favorizovaným Španielskom vôbec nepokazila dojem z ich vydareného vystúpenia na šampionáte.

Slováci vstúpili do ME hladkou prehrou 1:7 s obhajcom bronzových medailí Ruskom. Dokázali sa však otriasť a proti Poľsku siahali na víťazstvo, napokon im však bola dobrá aj remíza 2:2.

Tá im dávala nádej, že si postup do štvrťfinále stále môžu vybojovať na palubovke vlastnými silami. Záverečný zápas v skupine s Chorvátskom im vyšiel perfektne, balkánskeho súpera zdolali 5:3 a na jeho úkor sa prebojovali medzi najlepších osem tímov ME.

Podarilo sa im to pri ich premiére na veľkom turnaji, rovnako ako Gruzíncom a Fínom. Aj pre tieto tímy bolo konečnou stanicou štvrťfinále.

Slováci v ňom narazili na ťažko prekonateľnú prekážku, sedemnásobných kontinentálnych šampiónov, ktorí od úvodu udávali tón zápasu. Na koňa ich posadil rýchly gól a trojgólové polčasové vedenie nasmerovalo "La Furiu Roja" za postupom.

Slováci sympaticky skúšali hroziť z power-play, odmenou im bol za stavu 0:4 čestný úspech Petra Serbina.

"Do zápasu sme išli s tým, že v ňom necháme všetko. Španieli boli silní na lopte a dominovali. Škoda rýchlych gólov, súper si potom udržiaval dostatočný náskok. Skúšali sme to v power-play, žiaľ, dali sme len jeden gól. Španieli zvíťazili zaslúžene.

Pasovali sme sa so súperom, ktorý bol lepší. Môžeme však byť hrdí na to, že sme sa dostali do štvrťfinále. Musíme pokračovať v ceste, na ktorú sme sa vydali," vyslovil sa líder slovenského tímu Tomáš Drahovský, ktorý na turnaji vsietil tri góly, z toho dva v kľúčovom súboji proti Chorvátom.

"Sme šťastní. Vedeli sme, že do zápasu ideme ako favorit, no chceli sme a vyhnúť tomu, aby sa súper ujal vedenia. V takom prípade by nám mohol narobiť problémy. Hrali sme dobre, otvorili sme skóre a strategickou hrou sme držali Slovákov na dištanc. Nedovolili sme sa im priblížiť v skóre," citoval portál uefa.com slová španielskeho kapitána Ortiza.

Jubilejný 100. zápas za národný tím odohral jeho spoluhráč Sergio Lozano.

"Splnil sa mi dávny sen. Je pre mňa česť, že som sa dostal na túto úžasnú métu. Ako darček som strelil gól a na dva prihral, postúpili sme do semifinále. Cítim sa neskutočne."

Do semifinále prenikli traja najväčší favoriti ME. Obhajcovia titulu Portugalci si v piatok 4. februára zmerajú sily s premožiteľmi Slovákov Španielmi (20.00), prvú semifinálovú dvojicu tvoria Rusko a Ukrajina, ktorá trochu nečakane vyradila Kazachstan (17.00).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Lozano si proti Slovákom splnil sen. Cítim sa neskutočne, vravel po zápase