Výhoda pre Slovensko? Opora Belgicka sa vzdá EURO, chce sa zotaviť

Brankár Belgicka Thibaut Courtois.
Brankár Belgicka Thibaut Courtois. (Zdroj: SITA/AP)
SITA|7. dec 2023 o 15:45

Prvým súperom Belgičanov na EURO 2024 budú Slováci.

BRATISLAVA. Belgický futbalový brankár Thibaut Courtois údajne vynechá budúcoročný európsky šampionát v Nemecku, aby sa stopercentne zotavil zo zranenia ľavého kolena.

Tridsaťjedenročný gólman Realu Madrid utrpel zranenie krátko pred začiatkom aktuálnej sezóny 2023/2024.

Ako referuje web football-espana.net, hoci existovala určitá nádej, že by sa mohol vrátiť v závere tohto ročníka, momentálne sa skôr zdá, že Courtoisov návrat na trávnik sa udeje až v budúcej sezóne.

Courtois podľa rozhlasovej stanice Radio Marca informoval predstaviteľov Realu Madrid, že na budúci rok v lete nepôjde na majstrovstvá Európy, a chce radšej pracovať s trénerom brankárov Luisom Llopisom na dosiahnutí plnej kondície.

Ak by sa tieto správy ukázali ako pravdivé, bolo by to pomerne odvážne rozhodnutie, pretože v minulosti bolo len veľmi málo hráčov, ktorí sa rozhodli vynechať veľký reprezentačný turnaj.

Belgičania sa na majstrovstvách Európy predstavia v základnej E-skupine. Do turnaja vstúpia 17. júna duelom proti Slovákom vo Frankfurte nad Mohanom.

Neskôr nastúpia aj proti Rumunom a víťazovi barážovej B-vetvy, v ktorej o postup na šampionát zabojujú Izraelčania, Islanďania, Bosniaci a Ukrajinci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Výhoda pre Slovensko? Opora Belgicka sa vzdá EURO, chce sa zotaviť