Útok reprezentácie? Šesták hlási problém, Ďuriš reaguje na prípadný návrat (anketa)

Stanislav Šesták, Tomáš Medveď a Michal Ďuriš.

Útok reprezentácie? Šesták hlási problém, Ďuriš reaguje na prípadný návrat (anketa)

Stanislav Šesták, Tomáš Medveď a Michal Ďuriš. (Autor: TASR, archív)
Stanislav Šesták, Tomáš Medveď a Michal Ďuriš.
Stanislav Šesták, Tomáš Medveď a Michal Ďuriš. (Autor: TASR, archív)
Michal Šášky|18. okt 2023 o 08:20

Boženík a Polievka majú dôveru Calzonu.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou predposledný dvojzápas v rámci kvalifikácie EURO 2024.

Po prehre v Portugalsku (2:3) a triumfe na pôde Luxemburska (1:0) delí zverencov Francesca Calzonu posledný krok od európskeho turnaja.

V zápasoch si však plne zastal svoju pozíciu na ihrisku iba brankár Martin Dúbravka. Najmä v útoku sa Slováci trápili.

Róbertovia Boženík a Polievka si podelili minutáž. Útočník Boavisty a jeden z najlepších kanonierov portugalskej ligy odohral hodinu v Porte a polhodinu v Luxemburgu, líder tabuľky kanonierov Niké ligy z Banskej Bystrice zase naopak.

Výsledok? Góly strieľali obranca Hancko, stredopoliar Lobotka a striedajúci krídelník Ďuriš. Útočníci mali ťažkú úlohu, za dva zápasy ani nevystrelili na bránu.

Bývalí reprezentanti Róbert Vittek a Martin Škrtel sa po prvom zápase v televíznom štúdiu Sport1 snažili hľadať riešenia pre národný tím.

Vittek, riaditeľ pre medzinárodné vzťahy v Slovane Bratislava, navrhoval Davida Strelca a Škrtel, ktorý sa pohybuje pri Spartaku Trnava, zase návrat Michala Ďuriša.

Ako vidia tieto tipy, či navrhujú iné mená a kde vidia problém, odpovedajú v ankete experti Stanislav Šesták, Tomáš Medveď a práve Michal Ďuriš.

1. Je pozícia stredného útočníka najpálčivejší problém v zostave Slovenska?

2. Sú Róbert Boženík a Róbert Polievka momentálne najlepšími útočníkmi?

3. Považujete Davida Strelca či Michala Ďuriša za vhodných adeptov do útoku reprezentácie, prípadne vidíte na výber aj iné možnosti?

4. Bolo by fér, aby na EURO cestoval útočník, ktorý v kvalifikácii nebol stabilnou súčasťou nominácie?

Stanislav Šesták

bývalý slovenský reprezentant (66 zápasov / 13 gólov)

1. Keďže útočníci nedávajú góly a góly potrebujeme k víťazstvám, tak je to určite jeden z našich najväčších súčasných problémov. Dôležité je, že Slovensko sa napriek tomu asi kvalifikuje na EURO, čo prinesie financie do futbalu i do mládeže.

2. Útočníkom by sa určite nemalo stávať, že nevystrelia či netrafia bránu, ale Portugalsko bolo ťažkým súperom a aj Luxembursko ukázalo kvalitu. Nemali takú podporu, aby sa dostali do pozícií, z ktorých by mohli gólovo zakončovať.

Na ihrisku z nich ale vyzeral lepšie Boženík. Keď predošlé roky nehrával v klube, možno sa dostal do istého herného výpadku či psychického bloku, no dnes je v lepšej pohode. Vie podržať loptu, ťahá ho to do šestnástky a pre tím bol oveľa platnejší ako Robo Polievka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Útok reprezentácie? Šesták hlási problém, Ďuriš reaguje na prípadný návrat (anketa)