Slováci sa prvýkrat stretli pred blížiacim sa EURO, tréning viedol Hamšík

Marek Hamšík viedol tréning slovenskej futbalovej reprezentácie
Fotogaléria (21)
Marek Hamšík viedol tréning slovenskej futbalovej reprezentácie (Autor: TASR)
SITA|23. máj 2024 o 13:31

V rámci neoficiálneho kempu v Šamoríne v nedeľu odohrajú Slováci pod vedením asistenta trénera Marek Hamšíka modelovaný zápas proti Komárnu.

ŠAMORÍN.Pod vedením donedávna ešte aktívneho slovenského futbalového reprezentanta Mareka Hamšíka vo štvrtok odštartovala príprava národného mužstva na blížiace sa majstrovstvá Európy v Nemecku.

Kemp v známom športovom zariadení v Šamoríne má označenie "neoficiálny", oficiálna časť prípravy na Euro sa začne až v piatok 31. mája.

Fotogaléria: Tréning slovenskej futbalovej reprezentácie v Šamoríne

"Hlavným cieľom kempu bude udržať chalanov v kondícii, aby nevypadli z rytmu, takže toto je hlavná myšlienka tohto zrazu. Vedeli sme, že takáto situácia môže nastať.

Sme tu päťčlenný realizačný tím, ktorý sa o chalanov postará po všetkých stránkach,“ povedal Hamšík novinárom v rámci štvrtkového mediálneho termínu.

Na neoficiálny kemp dostalo pozvánku 20 hráčov. Prišli všetci s výnimkou stredopoliara Matúša Bera, ktorý ešte má v nemeckom klube VfL Bochum povinnosti v baráži o udržanie sa v I. bundeslige. V šamorínskom komplexe sa budú pripravovať hráči z užšieho aj širšieho kádra slovenskej reprezentácie.

Hamšík zdôraznil, že každý má šancu prebojovať sa do záverečnej nominácie na Euro. O to viac, že Európska futbalová únia (UEFA) nedávno povolila všetkým účastníkom nominovať až 26 hráčov namiesto pôvodne plánovaného počtu 23 futbalistov.

"Preto boli aj zavolaní. Určite tam bola aj myšlienka toho, že v nedeľu nás čaká prípravný modelovaný zápas proti Komárnu, v ktorom potrebujete dostatočný počet hráčov. Toto je fajn. Máme tu veľa mladých hráčov, majú šancu sa ukázať," prezradil pomocník trénera Francesca Calzonu.

VIDEO: Marek Hamšík na kempe v Šamoríne

Čo sa týka programu hráčov a tréningového procesu, väčšinu už vopred prebrali s trénerom Calzonom, ktorý taktovku prípravy uchopí neskôr. "Po každom tréningu dostane video z dronu, takže bude mať množstvo kvalitných informácií na ruke priamo po tréningu,“ podotkol Hamšík.

Po neoficiálnom tréningovom kempe v Šamoríne bude príprava slovenskej reprezentácie pokračovať v Rakúsku.

"Nominácia do Rakúska bude opäť širšia. Nebude to ešte tá finálna. Stále je dosť času. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Veríme, že budú všetci zdraví a k dispozícii. A to ťažšie to bude mať tréner pri výbere. Je pozitívne, že v konečnej nominácii pribudli traja hráči. Ak by sa náhodou niečo stalo, vždy tam bude niekto, kto bude k dispozícii,“ dodal.

Hamšík tiež uviedol, že pozícia, v ktorej sa ocitol, je síce preňho nová, ale nezaskočilo ho nič. "Samozrejme, vo svojej akadémii trénujem aj staršie kategórie, U17 a U19, to sú už v podstate chlapi, takže je to porovnateľné. No toto je reprezentácia a je to veľká česť,“ uzavrel.

Káder Slovenska na neoficiálnom kempe pred EURO 2024

Brankári: Ľubomír Belko, Dominik Takáč

Obrancovia: Peter Pekarík, Matúš Kmeť, Marek Kristián Bartoš, Patrik Leitner, Sebastián Kóša, Dávid Hancko

Stredopoliari: Artur Gajdoš, Matúš Bero, Juraj Kucka, László Bénes, Máté Szolgai, Jakub Kadák, Dávid Ďuriš, Leo Sauer

Útočníci: Róbert Polievka, Róbert Boženík, David Strelec, Ľubomír Tupta

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Slováci sa prvýkrat stretli pred blížiacim sa EURO, tréning viedol Hamšík