Predviedol šialený záver. Vysoký Slovák patril cez víkend medzi najlepších

Balaj skóroval v nadstavenom čase.
Balaj skóroval v nadstavenom čase. (Autor: Cracovia Krakov - facebook)
Ivan Mriška|7. feb 2022 o 13:30

Lobotka mal podľa SofaScore najvyššie čísla zo všetkých.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič z neho musí mať radosť. Stanislav Lobotka predviedol ďalší skvelý výkon v talianskej lige.

Záložník SSC Neapol sa veľkou mierou pričinil o výhru svojho mužstva na pôde Benátok 2:0.

Chválili ho novinári i tréner

Špecializovaný portál SofaScore.com mu dal najvyššiu známku zo všetkých hráčov na ihrisku. Vďaka hodnoteniu 7,7 kraľuje aj rebríčku Slovákov za uplynulý víkend.

Po stretnutí ho chválili nielen talianski novinári, ale aj slávny tréner Neapola Luciano Spalletti.

„Lobotka dnes urobil dôležité kroky, prevzal mužstvo do svojich rúk a prinútil ho hrať dobre. Keď hrá dobre on, hrá dobre aj mužstvo,“ vyhlásil Spalletti.

Vďaka triumfu nad nováčikom sa Neapol posunul na druhú priečku Serie A. Len o bod za Inter Miláno.

„Lobotka? Nie. Robotka. Ďalšia pôsobivá štatistika Slováka,“ povedal novinár Lorenzo Valletta z denníka areanapoli.it.

Šialený záver v Poľsku

Druhú priečku zo Slovákov obsadil cez víkend skúsený Juraj Kucka. Dlhoročná opora reprezentácie odohrala za Watford na pôde Burnley (0:0) celých deväťdesiat minút.

Kuckov tím je na osemnástom mieste Premier League, bod za zachraňujúcim sa Norwichom. Odchovanec prievidzského futbalu si vyslúžil známku 7,6.

Cez víkend sa začala jarná časť v poľskej Ekstraklase. Čisté konto si udržal Dušan Kuciak, ktorého Lechia Gdaňsk vyhrala doma nad Slaskom Wroclaw 2:0.

Kuciak kryl štyri strely do priestoru brány, za čo dostal rovnakú známku ako Kucka. Jeho tím je na štvrtom mieste tabuľky.

Pútavé rozuzlenie ponúklo stretnutie Cracovie Krakov proti lídrovi súťaže z Lech Poznaň. Domáci prehrávali 2:3, no minútu pred koncom sa po zranení dostal na trávnik Filip Balaj.

A v šialenom zápase vyrovnal v nadstavenom čase na konečných 3:3.

Hoci bol na ihrisku len dve minúty, dostal skvelé hodnotenie 7,5.

„Som veľmi šťastný, že som strelil svoj prvý gól za Cracoviu. Boli by to ešte lepšie pocity, keby sme vyhrali. Mali sme veľa šancí, ak by sa hralo ešte päť minút, niečo by sa možno stalo,“ uviedol Filip Balaj pre web Cracovia Krakov. Jeho tím je aktuálne v pokojnom strede, na deviatom mieste tabuľky.

Posledným hráčom, ktorý sa dostal medzi najlepších Slovákov je Matúš Bero. Od portálu dostal známku 7,3. Jeho Vitesse Arnhem však prehralo na pôde Twente Enschede 0:3. Aktuálne je Vitesse na šiestej priečke Eredivisie.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Predviedol šialený záver. Vysoký Slovák patril cez víkend medzi najlepších