Premier League trápi koronavírus, odložené sú ďalšie zápasy

Obranca Manchestru United Harry Maguire.
Obranca Manchestru United Harry Maguire. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. dec 2021 o 14:46 (aktualizované 16. dec 2021 o 21:12)

Na vedenie súťaže apeloval aj tréner Brentfordu.

LONDÝN. Vedenie anglickej futbalovej Premier League odložilo pre šíriaci sa koronavírus v najvyššej súťaži ďalšie stretnutia. Vo štvrtok neodohrajú duel medzi Leicesterom a Tottenhamom.

Pre rozšírenie nákazy sa v riadnom termíne neodohrajú sobotné zápasy Southampton - Brentford, Watford - Crystal Palace, West Ham United - Norwich City, Manchester United - Brighton ani nedeľný duel Everton - Leicester City.

Tréner Brentfordu Thomas Frank už skôr vedenie súťaže vyzval, aby odložila na víkend naplánované stretnutia 18. kola a dalo jednotlivým účastníkom "vyrovnať sa" so zvýšeným počtom nakazených hráčov ochorením COVID-19.

"Mali by sme odložiť celé kolo Premier League naplánované na najbližší víkend. Prípady nákazy sú naprieč všetkými klubmi súťaže, každý má problémy.

Ak odložíme jedno kolo Premier League a prípadne aj budúcotýždňové zápas Ligového pohára, každému dáme možnosť sa so situáciou popasovať a stopnúť šírenie vírusu," citovali britské média Franka ešte vo štvrtok popoludní.

"Samozrejme, chceme pokračovať. Je dôležité, aby sa futbal hral aj naďalej. Toto je však cesta, aby sme počas sviatočného obdobia nemuseli rušiť ďalšie zápasy," pokračoval kouč Brentfordu a dodal:

"Variant omikron sa celým svetom rýchlo šíri a my musíme spraviť všetko, aby sme sa mu vyhli. Veľa by spravilo, ak by sme na tri, štyri či päť dní zavreli tréningové plochy a potom sa budeme môcť vrátiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Premier League trápi koronavírus, odložené sú ďalšie zápasy