Messi má dôvod na radosť. Tím Miami sa rozrástol o ďalšieho Argentínčana

Lionel Messi, Luis Suárez a Sergio Busquets z Interu Miami.
Lionel Messi, Luis Suárez a Sergio Busquets z Interu Miami. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. feb 2024 o 15:22

Argentínsky futbalista reprezentoval svoju krajinu vo výberoch do 20 a 23 rokov.

FORT LAUDERDALE. Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi má v americkom klube Inter Miami zo zámorskej MLS nového spoluhráča.

Stal sa ním 21-ročný krajan Federico Redondo, rodák zo španielskeho Madridu podpísal s floridským družstvom zmluvu na štyri sezóny s opciou na piatu.

Mladý stredopoliar je syn Fernanda Redonda, niekdajšieho reprezentanta Argentíny, ktorý na klubovej úrovni hrával v Európe za Real Madrid či AC Miláno.

Jeho potomok doteraz hrával vo vlasti za Argentinos Juniors v hlavnom meste Buenos Aires.

Vedenie Interu siahlo po Federicovi Redondovi po vážnom zranení iného 21-ročného argentínskeho stredopoliara Facunda Fariasa, ktorý si v príprave na nový ročník poškodil väzy v kolene.

"Máme veľkú radosť z toho, že do Interu prichádza mladý stredopoliar Federico. Je to sľubný hráč, ktorý dokáže podržať loptu na svojich kopačkách a má dobrý pohyb na ihrisku.

Veríme v jeho potenciál, no cítime, že sa môže okamžite stať silným doplnkom nášho tímu, keďže v roku 2024 túžime po úspechoch," uviedol športový riaditeľ klubu Chris Henderson.

Federico Redondo zatiaľ reprezentoval svoju krajinu iba vo výberoch do 20 či 23 rokov, v novom pôsobisku má šancu zahrať si po boku kapitána seniorského výberu svojej vlasti.

"Som veľmi šťastný, že prichádzam to klubu, ktorý rýchlo rastie. Je to skvelá príležitosť zdieľať hraciu plochu so špičkovými spoluhráčmi," uviedol mladík Redondo po podpise kontraktu.

Tabuľka MLS

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Messi má dôvod na radosť. Tím Miami sa rozrástol o ďalšieho Argentínčana