Dostal číslo po Messim. Barcelonu možno opustí hviezdny odchovanec

Ansu Fati v drese FC Barcelona.
Ansu Fati v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. aug 2023 o 17:15

Ansu Fati rokuje o odchode do Tottenhamu Hotspur.

BARCELONA. Real Madrid nebude mať po odchode francúzskeho futbalistu Karima Benzemu v tejto sezóne na súpiske deviatku a čosi podobné sa črtá v konkurenčnom FC Barcelona v súvislosti s magickým číslom desať.

Talentovaný mladík Ansu Fati, ktorý v tíme „blaugranas“ dostal desiatku po Argentínčanovi Lionelovi Messim, podľa španielskych médií rokuje v závere letného prestupového obdobia o odchode do anglického klubu Tottenham Hotspur.

Fatimu sa nepozdáva slabé herné vyťaženie v barcelonskom tíme. Práve preto s blížiacim sa koncom prestupového obdobia zmenil názor a pristúpil na možnosť odísť do iného klubu.

Podľa webu denníka Marca bol v kontakte s viacerými klubmi, no v najpokročilejšom štádiu sú údajne rokovania s Tottenhamom Hotspur.

Fati by mal do Anglicka odísť na hosťovanie, pričom „Spurs“ by mali pokryť celú hráčovu mzdu.

Rodák z afrického štátu Guinea-Bissau sa v úvode sezóny 2019/2020 vo veku 16 rokov a 248 dní stal druhým najmladším debutantom v drese FC Barcelona.

Mnohí mu vtedy predpovedali skvelú budúcnosť a veľa si od neho sľuboval aj samotný klub, ktorý mu dal zmluvu do roku 2027 a do nej miliardovú výstupnú klauzulu.

Progres šikovného krídelníka však pomerne často brzdili zdravotné problémy, a možno aj preto chce reštartovať kariéru na Britských ostrovoch a následne sa pripravenejší vrátiť do Barcelony.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Dostal číslo po Messim. Barcelonu možno opustí hviezdny odchovanec