Evans o kontroverzii: Ani Bedene sám sa podľa mňa nepovažuje za Brita

Britský tenista Daniel Evans po rozlúčke s antukovým turnajom v Madride dostal na cestu otázku o nedávnej verejnej prekáračke na margo naturalizovaného krajana Aljaža Bedeneho.
Britský tenista Daniel Evans po rozlúčke s antukovým turnajom v Madride dostal na cestu otázku o nedávnej verejnej prekáračke na margo naturalizovaného krajana Aljaža Bedeneho. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. máj 2017 o 15:39

Dvadsaťsedemročný Bedene figuruje na 56. priečke vo svetovom rebríčku k 8. máju o dve miesta nad Evansom.

MADRID. Britský tenista Daniel Evans po rýchlej rozlúčke s antukovým turnajom v Madride dostal na cestu otázku o nedávnej verejnej prekáračke na margo naturalizovaného krajana Aljaža Bedeneho, ponúkol rozšírený pohľad na záležitosť.

"Neverím, že on sám seba považuje za riadneho Brita. Nie je to nič proti Aljažovi. Mám ho rád, nie je konfrontačný v akomkoľvek zmysle, ale mne to hranie za inú krajinu akosi neštimuje."

"Necítim k nemu žiadnu nevraživosť, len mi to v princípe hlava neberie," vyhlásil napríklad podľa BBC Evans po svojej prehre 5:7, 2:6 s Holanďanom Robinom Haasem v 1. kole v španielskej metropole.

Slovinský rodák Bedene dostal britský pas v marci 2015 po siedmich rokoch pobytu v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska, ale vzhľadom na medzičasom zavedené prísnejšie pravidlá v súvislosti s tímovými súťažami neschválila Medzinárodná tenisová federácia (ITF) jeho štarty v Davisovom pohári.

Dvadsaťsedemročný Bedene figuruje na 56. priečke vo svetovom rebríčku k 8. máju o dve miesta nad Evansom.

Keď v apríli Russell Fuller z BBC na twitteri písal na britskú renkingovú tému, Evans sa prostredníctvom rovnakej platformy ozval: "Keby tak mohol hrať Davis Cup."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Evans o kontroverzii: Ani Bedene sám sa podľa mňa nepovažuje za Brita