Po sezóne ukončila kariéru. Ferenčíkovú vyhlásili za najlepšiu florbalistku Slovenska

Denisa Ferenčíková v drese Slovenska.
Denisa Ferenčíková v drese Slovenska. (Autor: TASR)
SITA|17. jún 2023 o 18:38

Medzi mužmi uspel Dudovič, ktorý obhájil vlaňajší triumf.

BRATISLAVA. Za najlepších florbalistov Slovenska v sezóne 2022/2023 vyhlásili Denisu Ferenčíkovú a Michala Dudoviča.

Ferenčíková získala tento honor naposledy, keďže rok po rozlúčke s reprezentáciou sa rozhodla definitívne ukončiť aj hráčsku kariéru. Švajčiarsky šampión Dudovič obhájil titul z predchádzajúcej sezóny.

Ferenčíková: Je to pre mňa ešte hodnotnejšie

"Každé ocenenie dosiahnuté v mojej kariére si veľmi vážim a toto je pre mňa ešte o čosi hodnotnejšie, lebo som sa rozhodla ukončiť aktívnu činnosť. Veľmi ďakujem všetkým, ktorí za mňa hlasovali, a samozrejme mojej rodine, priateľovi, trénerom a spoluhráčkam. Bez nich by to nešlo," uviedla Denisa Ferenčíková, tridsaťjedenročná rodáčka z Tvrdošína, ktorá kariéru skončila ako hráčka českého majstrovského tímu z Vítkovíc.

"Rovnako ako vlani si toto ocenenie veľmi vážim. Teraz má trochu iný náboj, lebo je spojené so ziskom švajčiarskeho titulu. Uznanie patrí spoluhráčom, bez ktorých by som na klubovej ani reprezentačnej úrovni nemohol podávať také výkony. Ďakujem hlavne rodine a blízkym za trvalú podporu,“ povedal Michal Dudovič, dvadsaťštyriročný Košičan pomohol z tímu SV Wiler Ersigen.

Michal Dudovič v drese Slovenska.
Michal Dudovič v drese Slovenska. (Autor: TASR)

Za najlepších brankárov sezóny zvolili Radku Mládenkovú a Jakuba Klobučníka s Filipom Vaškom. Honor najlepších trénerov sezóny patrí koučom majstrovských tímov Dušanovi Ďuríčkovi (ženy FBK Harvard Partizánske) a Janovi Holovkovi (muži ŠK 1. FBC Florbal Trenčín).

Za top rozhodcovskú dvojicu pasovali Romana Cíbika a Michala Tomáša.

Dudovič dostal aj ďalšiu cenu

Mimoriadne ocenenie pre najúspešnejší slovenský kolektív v neolympijskom športe za rok 2022 od prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Antona Siekela dostali florbalistky SR do 19 rokov, ktoré skončili na piatom mieste na majstrovstvách sveta junioriek v Katoviciach.

Čestné ocenenie za dlhoročný rozvoj klubového florbalu dostali Juraj Dudovič (FaBK ATU Košice) a Pavol Veninger (ŠK Lido Prírodovedec Bratislava).

Cenu prezidenta SZFB za mimoriadny čin mimo florbalových ihrísk si prevzal iba 12-ročný Dávid Šprtka z FBK AS Trenčín za to pomohol zachrániť život seniora, ktorého počas svojej večernej prechádzky so psom našiel ležiaceho na zemi so zranením hlavy v trenčianskom lesoparku neďaleko domova dôchodcov.

Cenu za čin roka dostala komisia rozhodcov a observerov, ktorej predseda Jakub Kučera podnietil zrieknutie sa odmien arbitrov za jedno ligové kolo v prospech rodín kolegov s deťmi s onkologickou diagnózou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Po sezóne ukončila kariéru. Ferenčíkovú vyhlásili za najlepšiu florbalistku Slovenska