Clijstersová v septembri usporiada rozlúčkovú oslavu

SITA|7. máj 2007 o 12:07

BREE 7. mája (SITA) - Belgická tenistka Kim Clijstersová, ktorá v nedeľu na vlastnej oficiálnej internetovej stránke oznámila ukončenie svojej kariéry, usporiada v septembri rozlúčkovú oslavu. "Nestiahnem ...

BREE 7. mája (SITA) - Belgická tenistka Kim Clijstersová, ktorá v nedeľu na vlastnej oficiálnej internetovej stránke oznámila ukončenie svojej kariéry, usporiada v septembri rozlúčkovú oslavu. "Nestiahnem sa do súkromia bez toho, aby som priateľom a fanúšikom verejne povedala ´zbohom´ a poďakovala sa im za dlhoročnú priazeň. Detaily okolo tejto párty včas oznámim prostredníctvom médií," avizovala 23-ročná držiteľka 34 singlových titulov, ktorá sa v júli vydá za amerického basketbalistu Briana Lyncha. "Nastal čas na nový život. Na manželstvo a deti. Čas na varenie a vychádzky so psami," uviedla víťazka US Open 2005.

Niekdajšia svetová jednotka vo dvojhre i štvorhre už vlani avizovala uzavretie aktívnej činnosti a venovanie sa rodine. Sprievodnými dôvodmi boli strata motivácie a chronické zranenia. "Je dosť zložité pokračovať, keď máte problémy vyhrabať sa ráno z postele a hodinu vám trvá, kým si ako-tak rozhýbete telo," priznala Clijstersová. Tento rok si vytýčila redukovaný program, stornovala výpomoc fedcupovému tímu, odriekla účasť na Roland Garros a spochybnila prítomnosť na US Open. "Po fantastickom a dojímavom februárovom zážitku v domácich Antverpách moja schopnosť sústrediť sa na tenis opadla," uviedla štvorka renkingu, ktorá sa ešte mala objaviť v Eastbourne, Wimbledone, Luxembourgu a Stuttgarte. "Mohla by som si privyrábať aspoň na najlukratívnejších turnajoch. Peniaze sú dôležité, ale určite nie najdôležitejšie. Zdravie a šťastie sú rozhodujúce," pomenovala priority dcéra bývalého belgického futbalového reprezentanta Lea Clijstersa.

"Kim si zapamätáme ako jednu z najkultivovanejších a najobľúbenejších hráčok v histórii ženského tenisu," skonštatoval šéf WTA Tour Larry Scott. Krajanka a zároveň rivalka Justine Heninová, momentálne líderka rebríčka, vyhlásila: "V podstate sme tenisovo spolu vyrastali. Myslím si, že sme jedna druhej nepriamo pomohli dostať sa na vrchol, pretože sme sa výkonmi pomkýnali hrať čoraz lepšie. Všetci by mali rešpektovať jej rozhodnutie obrátiť list. Dnešok je pre mňa veľmi významným a rozrušujúcim dňom." Ďalšia tradičná súperka Francúzka Amélie Mauresmová podotkla: "Jej spoločnosť nám bude chýbať nielen preto, akou výbornou hráčkou bola. Kde sa objavila, tam rozdávala radosť. Vždy som si užívala súperenie s ňou, pretože z nás oboch dolovala to najlepšie." Serena Williamsová sa pridala so slovami: "Bola vynikajúcou tenistkou a ešte lepším človekom. Bude mi v šatni chýbať viac ako ktokoľvek iný."

Clijstersová zostane figurovať v počítačovom poradí WTA Tour dovtedy, kým svoje rozhodnutie definitívne ukončiť kariéru neoznámi písomne vedeniu Tenisovej asociácii žien.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Clijstersová v septembri usporiada rozlúčkovú oslavu