Cibulkovú tešia víťazstvá nad tophráčkami

Dominika Cibulková ukázala v tejto sezóne obrovský výkonnostný vzstup.
Dominika Cibulková ukázala v tejto sezóne obrovský výkonnostný vzstup. (Autor: SITA AP)
SITA|24. okt 2008 o 12:20

BRATISLAVA 24. októbra (SITA) - Tenistka Dominika Cibulková má za sebou najlepšiu sezónu kariéry. Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka končila rok 2007 ako 51. hráčka svetového rebríčka, teraz poskočila ...

BRATISLAVA. Tenistka Dominika Cibulková má za sebou najlepšiu sezónu kariéry. Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka končila rok 2007 ako 51. hráčka svetového rebríčka, teraz poskočila do najlepšej dvadsiatky a stala sa hráčkou širšej špičky.

Keďže turnaj v rakúskom Linzi bol pre 19-ročnú z Piešťan pochádzajúcu tenistku posledným v sezóne 2008, po prehre v 2. kole s Taliankou Flaviou Pennettovou ponúkla krátku retrospektívu svojho tenisového roka.

Náročná a dlhá sezóna

"Bola to náročná a dlhá sezóna, v ktorej som dosiahla aj viac, ako som si dopredu naplánovala. Prekročila som svoje ciele. Finále v Amelia Island a v Montreale sú výborné výsledky. Rovnako štvrťfinále v Dauhe alebo Stanforde," povedala slovenská fedcupová reprezentantka.

Cibulková sa v práve vrcholiacej sezóne až sedemkrát prebojovala do štvrťfinále dvojhry na okruhu WTA Tour. Okrem už spomenutých turnajov ešte v Gold Coast, Pekingu a Moskve. Na grandslamových podujatiach uhrala dvakrát 3. kolo (Roland Garros, US Open), na olympijských hrách v Pekingu postúpila do osemfinále. Rok ukončila so singlovou bilanciou 40:27.

Viacero úspešných výsledkov

Z individuálnych výsledkov slovenskej dvojky treba vyzdvihnúť víťazstvá nad niekdajšími svetovými jednotkami Francúzkou Amélie Mauresmovou, Američankou Venus Williamsovou, Srbkou Anou Ivanovičovou, či súčasnou hráčkou číslo 1, ďalšou Srbkou Jelenou Jankovičovou. Zrejme najlepší turnaj odohrala v auguste v kanadskom Montreale, kde zdolala tri kvalitné Rusky: Jelenu Vesninovú, Jelenu Dementievovú a Naďu Petrovovú, už spomenutú Jankovičovú, ako aj Francúzku Marion Bartoliovú.

Nestačila až vo finále na Dinaru Safinovú. "Tešia ma najmä víťazstvá nad tophráčkami. V takýchto zápasoch si verím oveľa viac ako v minulosti. Ak sa mi na kurte darí dodržiavať stanovenú taktiku, mám väčšiu šancu na víťazstvo. Celkovo na dvorci viac rozmýšľam ako v minulosti, snažím sa súperkám vnútiť svoj štýl hry," komentovala Cibulková.

Cibulková mohla predbehnúť Hantuchovú

V súvislosti s tohtotýždňovými turnajmi WTA Tour v Linzi a Luxemburgu sa pri určitej konštelácii mohla Cibulková dostať v dlhodobom svetovom rebríčku pred Danielu Hantuchovú a stať sa slovenskou jednotkou. Napokon sa jej to nepodarilo, keďže v Linzi skončila už v 2. kole a Hantuchová v Luxemburgu má isté minimálne štvrťfinále. "Nevadí. Nebola to moja priorita," krátko podotkla tenistka, najnovšie v súkromí spájaná s Rakúšanom Jürgenom Melzerom.

Už v pondelok letí Cibulková na zaslúženú dovolenku. Po úspešnej sezóne bude tráviť chvíle voľna na Maldivách. Po dovolenke by sa mala vrátiť na Slovensko a v decembri absolvovať rovnako ako vlani sústredenie v Saddlebrooku na Floride, kde by sa mala v teplých klimatických podmienkach dobre pripraviť na prvý vrchol novej sezóny - januárový Australian Open v Melbourne. Ešte predtým bude po boku Dominika Hrbatého štartovať na Hopmanovom pohári v Perthe, neoficiálnom svetovom šampionáte miešaných tenisových družstiev.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovú tešia víťazstvá nad tophráčkami