Cibulkovú čaká na Roland Garros Šarapovová

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: AP)
TASR|1. jún 2009 o 09:19

Slovenská tenistka Dominika Cibulková bude mať v utorok šancu stať sa historicky prvou slovenskou semifinalistkou dvojhry na Rolan Garros.

Paríž. Slovenská tenistka Dominika Cibulková bude mať v utorok šancu stať sa historicky prvou slovenskou semifinalistkou dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Jej tréner Vladimír Pláteník tvrdí, že receptom na Rusku Mariu Šarapovovú by mohla byť trpezlivosť pri výmenách od základnej čiary a dobrý pohyb po parížskom antukovom dvorci.

Pláteník pozorne sledoval osemfinálový duel bývalej svetovej jednotky s Číňankou Na Li, v ktorom Šarapovová prehrávala v treťom sete už 2:4, no ziskom štyroch hier za sebou napokon postúpila medzi najlepšiu osmičku.

"Maria evidentne nie je v najlepšej forme. Dlho nehrala, čo je na dvorci vidieť. Dokáže zahrať svetové loptičky, ale vzápätí sa povyhadzuje. Nemá úderovú istotu a ani jej pohyb nie je najlepší. Domča musí zostať vo výmenách a byť trpezlivá. Maria sa bude rovnako ako v zápase proti Na Li snažiť tlačiť. Keď pritvrdila, Číňanka robila chyby, čo bolo spôsobené aj tým, že to nie je antukárka a je trochu ťažšia. Dominika sa predsa len lepšie hýbe a na antuke vyrastala. Bude to ťažký zápas, no všetko je otvorené," povedal pre TASR Pláteník.

Cibulková zatiaľ Rusku neporazila

Vo vzájomnej bilancii zatiaľ prehráva Cibulková 0:2. Vlani podľahla Šarapovovej vo finále turnaja v Amelia Island i na podujatí v Ríme, vo "večnom meste" však až po trojsetovom boji. Ruska tvrdí, že Cibulková je na "červenom piesku" nepríjemnou hráčkou. "Určite ma nečaká jednoduchý zápas. Dominika sa dobre pohybuje, bojuje o každú loptičku, navyše antuka je jej najsilnejším povrchom," povedala Šarapovová, ktorá po deväťmesačnej pauze spôsobenej zranením ramena a následnou operáciou klesla v rebríčku WTA až na 102. miesto.

"Zápas s Na Li mi dal poriadne zabrať. Cítim sa trochu ubolená, no výhoda grandslamu je v tom, že máte medzi zápasmi jeden deň voľna. Verím, že do utorňajšieho štvrťfinále proti Dominike stihnem zregenerovať a budem schopná podať maximálny výkon," dodala Šarapovová, ktorá si počas duelu s Na Li za stavu 3:4 v treťom sete nechala ošetriť ľavé stehno. "Trochu ma to bolelo. Potrebovala som nejaký horúci krém, aby som v závere zápasu zabudla na to, že niečo nie je v poriadku," zakončila trojnásobná grandslamová šampiónka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovú čaká na Roland Garros Šarapovová