Cibulkovej hladká prehra v Linzi s Pennettovou

SITA|23. okt 2008 o 16:24

LINZ 23. októbra (SITA) - Slovenská tenistka s nasadenou sedmičkou.

LINZ. Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala vo štvrtkovom 2. kole dvojhry na turnaji WTA Tour Generali Ladies v rakúskom Linzi (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch Decoturf v hale) so siedmou nasadenou Taliankou Flaviou Pennettovou 3:6, 1:6. Pre 19-ročnú Cibulkovú, 20. v súčasnom svetovom renkingu WTA Tour, to bol posledný súťažný zápas sezóny, keďže po Linzi avizovala odchod na dovolenku.

"V prvom sete som hrala dobre, ale súperka ešte lepšie. Nevedela som nájsť účinnú zbraň na jej hru. Snažila som sa aj zmeniť taktiku, ale keď to nevyšlo, v druhom sete som sa rozbila. Miestami som bola až zúfalá z jej hry," komentovala D. Cibulková.

V životnej forme hrajúca Pennettová (14.), finalistka minulotýždňového turnaja v Zürichu, bola aj vo štvrtok v Intersport Arene v Linzi jednoznačne lepšou hráčkou. V prvom sete sa 26-ročná Talianka dostala po úvodnom brejku do vedenia 4:1. Cibulková znížila na 3:4, ale brejk nepotvrdila pri vlastnom podaní a set prehrala 3:6. Druhé dejstvo malo už rýchly priebeh. Od stavu 1:1 Pennettová takmer prestala robiť chyby a Cibulková viackrát zahrala smolne do pásky. Napokon z Piešťan pochádzajúca Slovenka neuhrala už ani gem, hoci za stavu 1:4 mala pri podaní súperky ešte dva brejkbaly. V treťom vzájomnom súboji sa Talianka tešila z víťazstva nad Slovenkou po druhý raz.

"Bola to náročná a dlhá sezóna, v ktorej som dosiahla aj viac, ako som si dopredu naplánovala. Finále v Amelia Island alebo v Montreale sú výborné výsledky. Teraz ma čaká zaslúžená dovolenka. Už v pondelok letím na Maldivy," uzavrela slovenská tenisová dvojka, ktorá však už čoraz viac dýcha na chrbát jednotke Daniele Hantuchovej.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

  • Flavia Pennettová (7-Tal.) - Dominika Cibulková (SR) 6:3, 6:1 za 61 minút
  • Vera Zvonarevová (2-Rus.) - Nuria Llagosterová-Vivesová (Šp.) 6:2, 6:0
  • Marion Bartoliová (6-Fr.) - Petra Kvitová (ČR) 7:6 (4), 1:6, 6:3
  • Ana Ivanovičová (1-Srb.) - Sybille Bammerová (Rak.) 6:4, 6:2
  • Naďa Petrovová (5-Rus.) - Katarina Srebotniková (Slovin.) 6:4, 7:6 (7)
  • Aľona Bondarenková (Ukr.) - Patty Schnyderová (4-Švajč.) 6:2, 2:6, 6:1
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovej hladká prehra v Linzi s Pennettovou