Cibulková v Toronte postúpila, Rybáriková nie

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: SITA/AP)
TASR|18. aug 2009 o 19:07

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v kanadskom Toronte

TORONTO. (dotácia dva milióny dolárov). V úvodnom kole si ako nasadená šestnástka poradila s Taliankou Sarou Erraniovou za 1:39 h v dvoch setoch 6:4 a 6:2. Cibulková tak prelomila čiernu sériu na zámorskych hardoch. V Cincinnati i v Stanforde sa lúčila hneď v 1. kole. V Los Angeles vypadla v 2. kole, keď v úvodnom mala voľný žreb.

Ďalšou súperkou Cibulkovej v Toronte bude víťazka duelu medzi Kanaďankou Alexandrou Wozniakovou a Ruskou Alisou Klejbanovovou. Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka sa vlani na podujatí Rogers Cup, ktoré sa hralo v Montreale, dostala až do finále, kde prehrala s Ruskou Mariou Šarapovovou. Cibulková má v Toronte už teraz istú prémiu 10.275 dolárov. Turnaj v Kanade je pre slovenskú jednotku súčasťou prípravy na záverečné grandslamové podujatie sezóny US Open.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Erraniovou, keď v druhom geme prelomila podanie Talianky a postupne si vybudovala náskok 5:2. Erraniovej sa podarilo skorigovať na 4:5, no v desiatej hre neuhrala pri svojom podaní ani loptičku a tak prvý set sa stal korisťou Cibulkovej. V druhom dejstve sa Slovenka po dvoch brejkoch ujala vedenia 5:0 a v ôsmej hre premenila hneď prvý mečbal. Cibulková tak odplatila Errainovej prehru z turnaja ITF v Cuenu z roku 2007, keď musela za stavu 2:2 v prvom sete zápas skrečovať pre zranenie.

Rybáriková nevyhrala napriek sľubnému úvodu

Magdaléna Rybáriková neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v kanadskom Toronte (dotácia dva milióny dolárov). V pozícii kvalifikantky napriek skvelému úvodu prehrala s nasadenou jedenástkou Srbkou Anou Ivanovičovou za 1:56 h v troch setoch 6:2, 3:6 a 2:6.

Rybáriková začala ako z partesu a po hladkom získanom úvodnom dejstve viedla na začiatku druhého setu 2:1, pričom mala brejk k dobru. Zverenke trénera Mojmíra Mihala sa však napokon nepodarilo získať skalp bývalej svetovej jednotky.

Ivanovičová sa v ďaľších minútach zmobilizovala, pritvrdila na podaní i na returne a otočila nepriaznivý vývoj. Rybáriková si z Toronta odnáša šek na 5400 dolárov, Ivanovičová si v 2. kole zmeria sily s Češkou Lucii Šafářovou.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) - Sara Erraniová (Tal.) 6:4, 6:2

Ana Ivanovičová (11-Srb.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 2:6, 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková v Toronte postúpila, Rybáriková nie