Cibulková sa po operácii vracia na kurty. Je to bomba, teší sa

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR)
SITA|21. jún 2015 o 12:06

Slovenská tenistka sa predstaví na turnaji WTA na tráve v anglickom Eastbourne.

EASTBOURNE. Slovenská tenistka Dominika Cibulková (26) sa po viac ako štvrť roku vracia na súťažné dvorce. V 1. kole na turnaji WTA na tráve v anglickom Eastbourne (dotácia 731 000 USD) sa stretne s 18-ročnou Britkou Harriet Dartovou.

"Je to bomba, už sa na to veľmi teším. Dám do toho všetko, ale nechcem sa vystavovať prehnane vysokým nárokom. Do konca trávnatej časti sezóny by som rada odohrala čím viac zápasov," skonštatovala pre Rádio Slovensko Cibulková.

Slovenka podstúpila v marci operačný zákrok na ľavej nohe, endoskopiou jej odstránili výrastok v oblasti pätovej kosti, ktorý tlačil na achilovku a vyvolával chronický zápal.

Nedávna členka Top 10 svetového rebríčka a teraz päťdesiatka renkingu Cibulková pôvodne uvažovala o návrate už od 8. júna v Hertogenboschi, napokon sa však odhlásila a zrušila aj štart v Birminghame.

"Neboli za tým žiadne komplikácie, len som potrebovala viac času na dôkladnú prípravu. V predstihu som sa na tie turnaje prihlásila, lebo vždy je ľahšie, potom to stornovať, než žiadať o voľnú kartu," reagovala Cibulková.

V Eastbourne bude hrať v hlavnej súťaži aj ďalšia Slovenka Karolína Schmiedlová, jej súperkou v 1. kole bude Austrálčanka Casey Dellacquová. Magdaléna Rybáriková si účasť v hlavnej súťaži musí vybojovať v kvalifikácii.

Look who is back.. #eastbourne #grass #happyDomiKonecne..! #eastbourne

Posted by Dominika Cibulkova on 20. jún 2015
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková sa po operácii vracia na kurty. Je to bomba, teší sa