Cibulková sa chce vrátiť v Hertogenboschi, už bola i na tartane

Finalistka vlaňajšieho Australian Open verí, už čoskoro bude môcť opäť trénovať na kurte.
Finalistka vlaňajšieho Australian Open verí, už čoskoro bude môcť opäť trénovať na kurte. (Autor: TASR/BTA)
SITA|23. apr 2015 o 22:18

Slovenská tenistka už po zranení začala s tréningom.

BÜK. Tenistka Dominika Cibulková by sa po zranení chcela do súťažného kolotoča naplno vrátiť na júnovom turnaji na tráve v holandskom Hertogenboschi.

Následne by sa rada predstavila aj na treťom grandslame sezóny vo Wimbledone. Pre liečbu nestihne druhý turnaj veľkej štvorky na prelome mája a júna na antuke v Paríži. Nedávna členka Top 10 svetového rebríčka WTA vo dvojhre podstúpila v marci operáciu ľavej nohy.

"Dnes už mám za sebou posilňovňu a boli sme aj plávať. Obmieňame to, aby sme to nezačali hneď preťažovať. Noha je super a drží. Čo sa týka chôdze, je normálna, už nekrívam. Včera som bola prvýkrát na tartane, dala som poklusom osem okruhov. Začíname pomaly. Nechcem to pokaziť, treba ísť krok po kroku," myslí si Cibulková.

"Nezáleží na tom, či budem trénovať na kurte o týždeň skôr alebo neskôr. Možno by sa to dalo do dvoch týždňov. Tenis je špecifický v tom, že som stále na špičkách, sú tam zmeny smeru," uviedla Dominika Cibulková.

Vo štvrtok sa spolu s talentami projektu Stars for Stars Viktóriou Kužmovou a Matejom Hliničanom, ako aj bývalým hokejistom Zdenom Cígerom zúčastnila akcie na golfovom turnaji v maďarskom Büku.

Dvadsaťpäťročná tenistka ešte nemôže po operácii naplno trénovať, aj z tohto dôvodu sa stíha venovať rôznym aktivitám mimo tenisu. Golf nie je Slovenke cudzí, získal si ju pred rokom v USA, keď si ho zahrala popri tenisových turnajoch.

"Kamarátime sa. Prvýkrát som ho skúsila minulý rok v Amerike. Zamilovalo som sa doň. Bola to sranda, najprv som palicu držala ako hokejku na ľavú ruku. Potom mi povedali, že to mám držať na pravú. Mám palice na pravú aj na ľavú stranu," povedala Cibulková.

Informácie pochádzajú z tlačovej správy Stars for Stars.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková sa chce vrátiť v Hertogenboschi, už bola i na tartane