Cibulková sa chce dostať do svetovej pätnástky

Dominika Cibulková chce postúpiť v tenisovom rebríčku.
Dominika Cibulková chce postúpiť v tenisovom rebríčku. (Autor: SITA AP)
TASR|28. nov 2008 o 09:50

Najlepšia slovenská tenistka za rok 2008 Dominika Cibulková sa chce v novej sezóne dostať do elitnej svetovej pätnástky.

Bratislava. Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka odlieta koncom týždňa na trojtýždňové sústredenie na Floridu. Do súťažného kolotoča vstúpi začiatkom januára na Hopmanovom pohári miešaných družstiev v austrálskom Perthe, kde bude štartovať spoločne s Dominikom Hrbatým.

Cibulková skončila uplynulú sezónu na 19. mieste rebríčka WTA a 10. novembra vystriedala na poste slovenskej jednotky Danielu Hantuchovú. V roku 2009 rúbe ešte vyššie. "Rada by som sa prebojovala do najlepšej svetovej pätnástky a čo sa najviac sa priblížila k Top ten, to sú také moje sny. Mám za sebou trojtýždňové kondičné sústredenie v domácich podmienkach. Teraz ma čakajú tri týždne tvrdého tréningu v stredisku Saddlebrook, na Floride spoločne s trénerom už pridáme do toho viac tenisu. Dúfam, že sa to vyplatí," povedala slovenská fedcupová reprezentantka, ktorá pobudne za veľkou mlákou do 22. decembra.

Po Vianočných sviatkoch, ktoré strávi v kruhu rodiny, Cibulková 28. decembra zamieri do Austrálie. Na premiéru v Hopmanovom pohári sa už veľmi teší. "S Dominom sme kamoši a dúfam, že na Hopman Cupe zažijeme veľa zábavy. Počula som o tom, že tam vládne veľmi dobrá atmosféra. Verím, že sa v Perthe dobre rozohrám na Australian Open. Hneď na úvod ma čaká zápas proti Serene Williamsovej, bude to taký dobrý test," dodala finalistka turnajov WTA v Amelia Island a Montreale.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková sa chce dostať do svetovej pätnástky