Cibulková odohrá prvé gemy po šiestich týždňoch

SITA|11. dec 2008 o 15:37

Slovenská tenistka Dominika Cibulková je v polovici mesačného tréningového pobytu v Saddlebrooku na Floride.

SADDLEBROOK.

"Dosiaľ to bolo s podmienkami super, hoci ráno obvykle trošku chladnejšie. Akurát dnes však po prvý raz prší. Mala som hrať od desiatej, asi napokon zamierim do posilňovne. S fyzickou prípravou som však už na tom naozaj veľmi dobre. Na prvých desať dní tu totiž so mnou a koučom Vladimírom Pláteníkom bol aj kondičný tréner Maroš Molnár. Dúfam, že z toho budem patrične ťažiť. Práve v tom spočíva jeden zo zásadných rozdielov v porovnaní s rovnakým vlaňajším kempom," povedala úradujúca domáca Tenistka roka Dominika Cibulková pre agentúru SITA.

"Práve teraz postupne prechádzame do fázy viac zameranej na samotnú hru. Sú v tom aj nejaké gemy, zápasy. Po šiestich týždňoch sa však potrebujem do toho dostať," uviedla D. Cibulková. Z popredných svetových hráčok je v rovnakom stredisku len Maďarka Ágnes Szávayová, ale 19-ročná z Piešťan pochádzajúca Bratislavčanka Cibulková, koncoročná 19. hráčka rebríčka WTA, má k dispozícii juniorských sparingov z miestnej akadémie.

Finalistka tohtoročných turnajov v Amelia Island a Montreale už vie, že premiérový duel v novej sezóne 5. januára v austrálskom Perthe napokon neodohrá proti Američanke Serene Williamsovej, ale jej náhradníčke Meghann Shaughessyovej (837., v minulosti však 11. pozícia). "Čítala som o tej zmene. Uvidíme. Nič to však nemení na fakte, že prvý zápas bude náročný. Dúfam, že budem dobre rozohraná. S trénerom pracujeme aj na taktických záležitostiach, myslení na dvorci."

Cibulková sa vracia domov 22. decembra a 28. decembra zamieri na južnú pologuľu. Na Hopman Cupe, ktorý je neoficiálnym svetovým šampionátom miešaných reprezentačných tímov, sa predstaví s Dominikom Hrbatým. Pred melbournským grandslamovým podujatím Australian Open by mala štartovať aj v Sydney.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková odohrá prvé gemy po šiestich týždňoch