Cibulková musí ísť na operáciu, 90 percent sezóny hrá v bolesti

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. feb 2015 o 09:22

Slovenskú tenistku bude po zákroku čakať trojmesačná pauza, preto ho chce odložiť až po US Open.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa bude musieť podrobiť chirurgickému zákroku. V rozbehnutej sezóne však chce operáciu odložiť a podstúpiť ju až po záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open.

Cibulková zo zdravotných dôvodov nebude štartovať ani na budúcotýždňovom turnaji WTA v katarskej Dauhe. Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka tento týždeň pre zranenie achilovky ľavej nohy chýba na podujatí v Dubaji. Indispozíciu utrpela minulý piatok počas štvrťfinálového súboja s Nemkou Andreou Petkovicovou v Antverpách.

"Po šiestich dňoch rehabilitácie už noha funguje celkom dobre. V sobotu skúsim ísť plávať, aby som telo začala zaťažovať a od budúceho týždňa idem na kurt,“ prezradila Cibulková pre Plus jeden deň.

"Tieto bolesti ma trápia už tri roky. Mám na achilovke výrastok, ktorý tam tlačí. Šľacha je, našťastie, v poriadku. Takmer 90 percent sezóny hrám v chronickej bolesti, ale zvykla som si. Musia mi to odstrániť artroskopiou, ale čaká ma potom pauza takmer tri mesiace, preto rozmýšľam, čo s tým. Vyzerá to, že po US Open sa už odhodlám. Dúfam, že dovtedy noha vydrží,“ dodala Cibulková.

Slovenská tenisová jednotka je momentálne v starostlivosti lekára a fyzioterapeutky. "Dostávam plazmové injekcie. Tie mi veľmi pomáhajú a divy robí so mnou aj moja fyzioterapeutka Ivetka,“ dodala Cibulková, ktorá sa bude na nasledujúce turnaje na americkom kontinente Indian Wells a Miami pripravovať doma.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková musí ísť na operáciu, 90 percent sezóny hrá v bolesti