Chicago zdolalo Los Angeles 3:1, Hossa má dve asistencie

Tyler Toffoli z Los Angeles Kings prekonáva brankára Chicaga Coreyho Crawforda.
Tyler Toffoli z Los Angeles Kings prekonáva brankára Chicaga Coreyho Crawforda. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|18. máj 2014 o 23:17

Finále Západnej konferencie NHL malo na programe prvý zápas. Sériu s Los Angeles začalo výhrou Chicago.

BRATISLAVA. Hokejisti Chicaga vstúpili do finále Východnej Západnej konferencie proti Los Angeles domácim víťazstvom 3:1.

Výraznou mierou k nemu prispel Marián Hossa, ktorý asistoval pri prvom a treťom góle.

Na ľade Hossa strávil 17:20 minúty, Michal Handzuš rovných 15. Marián Gáborík v drese LA bol na ľade 15:22 minúty.

Chicago a Los Angeles sú vo vzájomnom konferenčnom finále druhý rok po sebe, vlani uspeli Blackhawks 4:1 na zápasy. V nedeľu ich podržal Corey Crawford, ktorý mal 25 úspešných zákrokov. Hráči Kings boli aktívni najmä v druhej tretine, ktorú vyhrali na strely 17:6, ale dostavil sa len jeden úspech.

Gáborík strieľal trikrát

Marián Hossa odohral celkovo 17:40 min, v štatistikách pri jeho mene svietia dve asistencie, jeden plusový bod a tri strely. Michal Handzuš mal šesťdesiatpercentnú úspešnosť na vhadzovaniach, na ľade strávil 17:26 min a rozdal tri bodyčeky.

Takmer podobnú minutáž ako krajania mal na opačnej strane Marián Gáborík, najlepší strelec play-off ohrozil bránku Blackhawks trikrát.

V kabíne Los Angeles zavládlo sklamanie, hráči však presne vedeli, kde robili chyby. "Musíme zlepšiť dôraz pred bránkou, ich brankárovi ešte viac znepríjemniť život. Mali sme síce dosť striel, ale nikto neclonil a gólman všetko videl," povedal útočník LA Anže Kopitar.

V poradí druhý zápas finálovej série Západnej konferencie sa hrá v Chicagu v stredu. "Domáce prostredie je dôležité. Bude to ešte dlhá séria a ak chceme postúpiť, musíme najmä doma vyhrávať. Máme za sebou prvý dôležitý krok," uviedol útočník Blackhawks Brandon Saad.

Chicago - Los Angeles 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

- na zápasy 1:0

Góly a asistencie: 15. Saad (Leddy, HOSSA), 32. Keith (Saad, Kruger), 57. Toews (Oduya, HOSSA) - 25. Toffoli (Pearson, Carter)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago zdolalo Los Angeles 3:1, Hossa má dve asistencie