Chelsea, Mourinho a Cole porušili pravidlá Premiership

TASR|1. jún 2005 o 18:37

Londýn 1. júna (TASR) - Vedenie anglickej futbalovej Premiership v stredu usvedčilo z porušenia ligových pravidiel klub Chelsea Londýn, jeho trénera Josého ...

Londýn 1. júna (TASR) - Vedenie anglickej futbalovej Premiership v stredu usvedčilo z porušenia ligových pravidiel klub Chelsea Londýn, jeho trénera Josého Mourinha a obrancu Arsenalu Ashleyho Colea. Vyšetrovanie nezávislej komisie sa začalo na podnet predstaviteľov Arsenalu, podľa ktorých sa Chelsea neoprávnene snažila zlákať do svojich radov zmluvne viazaného reprezentanta Colea. Tresty pre vinníkov zatiaľ vedenie ligy neoznámilo, proti verdiktu sa môžu do 14 dní odvolať.

Podľa žalujúcej strany sa predstavitelia Chelsea v januári tohto roka bez súhlasu Arsenalu stretli s Coleom v istom londýnskom hoteli, pričom hráč má s "kanoniermi" uzavretú zmluvu až do roku 2007. Úradujúcemu anglickému majstrovi hrozí po uznaní viny finančný trest, ktorému sa pravdepodobne nevyhnú ani Mourinho a Cole. Vedenie Premiership má okrem toho právo odobrať Chelsea body z tabuľky, keďže však londýnsky klub zvíťazil pred druhým Arsenalom s náskokom 12 bodov, výraznú ujmu by tým neutrpel.

Za podobný priestupok dostal v roku 2000 pokutu 20.000 libier Liverpool, keď sa snažil zlanáriť nemeckého obrancu Christiana Ziegeho, ktorý bol v tom čase zmluvne viazaný s FC Middlesbrough.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Chelsea, Mourinho a Cole porušili pravidlá Premiership