Cez štvrťfinále v Soule neprešla Hantuchová ani Rybáriková

TASR|25. sep 2009 o 13:35

Ani jedna z dvojice slovenských tenistiek Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková neuspela v piatkom štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour v kórejskom Soule.

TENIS:

SOUL. Ani jedna z dvojice slovenských tenistiek Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková neuspela v piatkom štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour Hansol Korea Open v kórejskom Soule (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace vonku).

Hantuchová prehrala s nenasadenou Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 163 minút 6:7 (3), 6:4, 4:6.

Slovenská jednotka tohto podujatia viedla v prvom sete nad niekdajšou štvorkou svetového rebríčka Dateovou-Krummovou 5:1 a 30:0 pri svojom podaní. V tretej časti vyrovnala z 2:4 na 4:4 a v deviatom geme mala ako prijímajúca 2 brejkbaly, ale proti trojnásobnej grandslamovej semifinalistke z 90. rokov minulého storočia (vlani sa vrátila na dvorce po 12-ročnej odmlke) ich nevyužila. V trojsetovom zápase ťahala zverenkyňa Larriho Passosa za kratší koniec po sérii desiatich triumfov tohto typu.

Za "maratónskych" okolností predtým naposledy podľahla 18. júna na tráve v holandskom Hertogenboschi ruskej jednotke renkingu Dinare Safinovej 6:1, 4:6, 3:6. Dvadsaťšesťročná popradská rodáčka Hantuchová potrebovala aspoň prienik do miestneho finále na to, aby sa k 28. septembru znova stala národnou rebríčkovou jednotkou. Odnáša si 70 bodov do počítačového poradia a šek na 5340 USD.

Čoskoro 39-ročná Hantuchovej premožiteľka Dateová-Krummová (nar. 28. septembra 1970 v Kjóte), 155. v renkingu, si medzi najlepšími štyrmi v kórejskej metropole zmeria sily s ruskou obhajkyňou titulu Mariou Kirilenkovou.

Magdaléna Rybáriková prehrala v nasledujúcom štvrťfinálovom dueli piatkového programu podľahla Španielke Anabel Medinovej-Garriguesovej nasadenej ako druhej v ich premiérovom vzájomnom súboji za 81 minút 3:6, 3:6.

Po strate úvodnej časti svitla 20-ročnej piešťanskej rodáčke nádej, keď rebrejkom znížila na 2:3, vzápätí však opäť stratila svoje podanie a skúsená 27-ročná súperka už nezaváhala.

Mojmírom Mihalom vedená víťazka júnového turnaja WTA Tour na tráve v britskom Birminghame Rybáriková momentálne figuruje na 51. pozícii v dlhodobom svetovom rebríčku, jej premožiteľke patrí 23. priečka. Španielka si v sobotňajšom semifinále zmeria sily s Nemkou Annou-Lenou Grönefeldovou.

Rybáriková si skomplikovala boj o právo účasti na novembrových tzv. malých MS WTA Tour na indonézskom Bali - podujatí CommonwealthBank Tournament of Champions pre najlepšie z okruhu turnajov so štatútom International Series.

Prípadný postup Daniely Hantuchovej i Magdalény Rybárikovej do semifinále v Soule mohol spôsobiť, že by sa prvý raz po takmer šiestich rokoch objavili dve slovenské tenistky medzi najlepšími štyrmi na jednom podujatí z hlavného profesionálneho okruhu. Naposledy sa takáto situácia vyskytla na sklonku sezóny 2003 v thajskej Pattayi.

Vtedy sa dokonca napokon konalo premiérové a dosiaľ aj jediné slovenské derby až vo finále: Henrieta Nagyová v ňom 9. novembra zdolala svoju krajanku Ľubomíru Kurhajcovú 6:4, 6:2.

Dvojhra - štvrťfinále:

Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) - Daniela Hantuchová (1-SR) 7:6 (3), 4:6, 6:4

Anabel Medinová-Garriguesová (2-Šp.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:3, 6:3

Anna-Lena Grönefeldová (Nem.) - Čchan Jung-ťan (Taiwan) 6:0, 2:6, 7:5

Maria Kirilenková (Rus.) - Vera Duševinová (7-Rus.) 7:5, 7:6 (5)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cez štvrťfinále v Soule neprešla Hantuchová ani Rybáriková