Boston v príprave deklasoval Liberec 7:1

Zdeno Chára (vľavo) pomohol Bostonu k predpokladanému víťazstvu nad Libercom dvomi asistenciami.
Zdeno Chára (vľavo) pomohol Bostonu k predpokladanému víťazstvu nad Libercom dvomi asistenciami. (Autor: ap)
SITA|5. okt 2010 o 21:30

Jediný gól Liberca do siete bostonských "medveďov" dal Slovák Podkonický. Český Liberec však zámorskému favoritovi podľahol vysoko 1:7.

LIBEREC/MALMÖ. Víťazstvami tímov zámorskej NHL sa skončili dva utorňajšie prípravné zápasy v Európe proti domácim klubom.

V Liberci sa predstavil Boston a domácich hokejistov aj fanúšikov presvedčil o svojich kvalitách, Bruins vyhrali vysoko 7:1.

Vo farbách českého tímu sa predstavila aj dvojica slovenských hokejistov Martin Čakajík a Andrej Podkonický, "medveďov" priviedol na ľad kapitán Zdeno Chára. Práve Podkonický dosiahol v 29. min jediný presný zásah domácich a mal aj niekoľko ďalších šancí skórovať.

Na druhej strane sa Chára prezentoval dvoma gólovými prihrávkami. Boston rozhodol o svojom vysokom triumfe až v treťom dejstve, ktoré vyhral 4:0. Pre Bruins bol duel v Liberci generálkou na novú sezónu profiligy, ktorú začne už počas najbližšieho víkendu v Prahe, keď si v dvoch zápasoch zmeria sily s Phoenixom.

V druhom utorňajšom súboji zvíťazil Columbus nad švédskym Malmö Redhawks 4:1. Domáci kolektív dosiahol čestný úspech až v III. tretine za stavu 4:0 pre Blue Jackets. Pre Columbus to bola tiež generálka na nový súťažný ročník NHL, ktorý "modrokabátnici" odštartujú dvojicou duelov vo švédskom Štokholme proti San Jose (8. a 9. októbra).

Príprava NHL
Liberec - Boston 1:7 (0:1, 1:2, 0:4)

Góly: 29. PODKONICKÝ (Nedvěd) - 19. Horton (CHÁRA, Krejčí), 23. P. Bergeron, 31. Caron (P. Bergeron), 42. P. Bergeron (Hunwick), 47. Seguin (Boychuk, P. Bergeron), 48. Cambell (Thornton, Paille), 50. Wheeler (P. Bergeron, CHÁRA), 7500 divákov

Ďalší výsledok:

Malmö - Columbus 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Góly: 43. Alvarez - 14. Vermette (Brassard), 21. Vermette, 29. Voráček, 35. Commodore (Brassard)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston v príprave deklasoval Liberec 7:1