Baghdatis: Pochybujem, že Djokovič získa v Dubaji trofej

Marcos Baghdatis.
Marcos Baghdatis. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. feb 2012 o 12:50

Novak Djokovič je jednotkou turnaja v Dubaji a duel s Baghdatisom prichádza do úvahy až vo finále.

DUBAJ. Cyperský tenista Marcos Baghdatis síce už bol v grandslamovom finále, ale vzhľadom na svoju terajšiu 46. pozíciu vo svetovom rebríčku vo dvojhre prejavil pred štartom turnaja ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (dotácia 1 700 475 USD, tvrdý povrch Decoturf II vonku) až nečakane odvážne ambície.

"Keď som v ´pavúku´, nevidím Novaka Djokoviča ako šampióna. Som tu na to, aby som získal titul, a nestarám sa o mená súperov. Pochybujem, že Djokovič môže získať trofej - aspoň dovtedy, kým som v hre," cituje denník Gulf News 26-ročného niekdajšieho 8. muža renkingu Baghdatisa.

Finalista melbournských Australian Open 2006 Baghdatis si v 1. kole v Dubaji zmeria sily s finalistom AO 2008 Joom-Wilfriedom Tsongom z Francúzska.

Novak Djokovič je jednotkou turnaja (na úvod bude čeliť Nemcovi Cedrikovi-Marcelovi Stebemu) a vzájomný duel prichádza do úvahy až vo finále. Pravda, Baghdatis by sa mohol stretnúť s nositeľom priezviska Djokovič už vo štvrťfinále: na základe voľnej karty od organizátorov totiž štartuje aj "Noleho" 20-ročný brat Marko, 867. v počítačovom poradí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Baghdatis: Pochybujem, že Djokovič získa v Dubaji trofej