Arťuchin dostal za zákrok na Peltonena dvojzápasový dištanc

SITA|20. jan 2009 o 12:03

Vedenie zámorskej hokejovej NHL v pondelok suspendovalo útočníka Tampy Bay Jevgenija Arťuchina na dve stretnutia bez finančnej pokuty.

TORONTO. Vedenie zámorskej hokejovej NHL v pondelok suspendovalo útočníka Tampy Jevgenija Arťuchina na dve stretnutia bez finančnej pokuty za nebezpečný zákrok kolenom na hráča Floridy Villeho Peltonena.

K incidentu prišlo vo vzájomnom sobotňajšom meraní síl na ľade Panthers, ktoré sa skončilo víťazstvom Floridy 4:3. V samotnom zápase dostal Arťuchin iba dvojminútový trest. Peltonen duel pre zranenie nedohral a už absolvoval aj vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré žiadne vážnejšie poškodenie v kolene nepotvrdilo. Po zápase tréner Floridy Peter DeBoer obvinil hráča Tampy zo zámernej nebezpečnej hry a požadoval pre Arťuchina trest.

"Bol to zákrok mimo pravidiel. Som zvedavý, ako sa k tomu postaví vedenie súťaže," povedal bezprostredne po zápase DeBoer. Ruský hokejista nútene pauzoval v pondelok v zápase s Dallasom a "oddýchne" si aj v stredu proti Buffalu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Arťuchin dostal za zákrok na Peltonena dvojzápasový dištanc