Arsenal postúpil do finále FA Cupu, o titul zabojuje s Chelsea

Semifinále rozhodol Alexis Sanchez.
Semifinále rozhodol Alexis Sanchez. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. apr 2017 o 19:09

Finále je na programe 27. mája 2017 na londýnskom štadióne Wembley.

LONDÝN. Vo finále anglického FA Cupu si zmerajú sily londýnske futbalové kluby Chelsea a Arsenal. Chelsea v sobotu vyradila iného mestského rivala Tottenham (4:2), Arsenal postúpil v nedeľu po výhre nad

V tejto sezóne sme kouča Wengera niekoľkokrát sklamali. Finále FA Cup-u chceme vyhrať pre neho. Taktiež preňho chceme ukoristiť zvyšných sedem ligových duelov a prebojovať sa do najlepšej štvorky Premier League.


Aaron Ramsey, stredopoliar Arsenalu

Manchestrom City 2:1 po predĺžení.

Víťazný gól za Arsenal zaznamenal v 101. minúte Alexis Sanchez. Finále je na programe 27. mája 2017 na londýnskom štadióne Wembley.

"Som veľmi hrdý na náš výkon a tímového ducha. V prvom polčase sme boli trochu opatrní a prispôsobili sme sa tomu, že mal súper hru pod kontrolou. S pribúdajúcim časom sme však boli čoraz silnejší. Predviedli sme skvelú súdržnosť, bol to výnimočný tímový výkon. Zápas sme zvládli nielen po technickej, ale aj po psychickej stránke, keďže sme vedeli správne zareagovať na inkasovaný gól," povedal tréner Arsenalu Arséne Wenger pre BT Sport.

Arsenal postúpil do londýnskeho finále FA Cupu: fotogaléria

23.4.2017

"Milujem túto súťaž, v ostatných rokoch sa nám v nej celkom darí. Bolo dôležité dnes zvíťaziť a postúpiť. V tejto sezóne sme kouča Wengera niekoľkokrát sklamali. Finále FA Cup-u chceme vyhrať pre neho. Taktiež preňho chceme ukoristiť zvyšných sedem ligových duelov a prebojovať sa do najlepšej štvorky Premier League," vyhlásil pre BBC Radio 5 live waleský stredopoliar Arsenalu Aaron Ramsey.

Arsenal v minulosti získal prvenstvo v FA Cupe dovedna 12-krát, čo je spolu s Manchestrom United rekord súťaže.

FA Cup - semifinále:

FC Arsenal - Manchester City 2:1 pp (1:1, 0:0)

Góly: 71. Monreal, 101. Sanchez - 62. Agüero

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Arsenal postúpil do finále FA Cupu, o titul zabojuje s Chelsea