Aj ikona Realu Di Stéfano kritizovala Mourinhovu taktiku

Lionel Messi verzus Iker Casillas.
Lionel Messi verzus Iker Casillas. (Autor: SITA/AP)
Ladislav Harsányi|19. apr 2011 o 16:40

Po remíze 1:1 v lige nasleduje po štyroch dňoch ďalší diel El Clásico, tentoraz vo finále Kráľovského pohára.

BRATISLAVA. Trénerovi Realu José Mourinhovi sa z viacerých strán ušla kritika za taktiku v ligovom dueli s Barcelonou. Dostala aj prívlastok zbabelá.

Nečakane ostrý bol komentár čestného prezidenta klubu Alfreda di Stéfana. „Založiť hru na protiútokoch nie je tou najlepšou cestou, ako prekvapiť súpera,“ vyjadril sa pre španielske noviny Sport Di Stéfano.

Napriek defenzívnej taktike však súper dominoval v takmer všetkých činnostiach – skompletizoval neuveriteľný počet prihrávok (817). Súper mal loptu v moci len 20 percent času.

„V Mourinhovom mužstve nie je osobnosť, Barcelončan Lionel Messi je najlepší na svete, fantastický,“ doplnila svoje slová legenda Realu.

Vymyslieť však účinnú taktiku na Barcelonu a pritom nezabiť hru je v súčasnosti takmer nemožné. Trénerovi žiadneho tímu, ktorý hrá proti Kataláncom, niet čo závidieť.

V Reale však veľmi túžia aspoň v niektorej súťaži narušiť dominanciu Barcelony. Biely balet vyhral naposledy trofej v španielskom Kráľovskom pohári pred sedemnástimi rokmi.

„Preto si nemôžeme dovoliť prehrať toto finále. Je to dôležité,“ podčiarkol na oficiálnej webovej stránke klubu brankár Iker Casillas. „Počas jedenástich rokov, čo som v Reale, sa mi túto trofej nepodarilo vyhrať,“ vravel Casillas.

Barcelona je i v histórii Kráľovského pohára úspešnejšia ako jej madridský rival. Trofej získala 25-krát a vo finále má 74-percentnú úspešnosť. Dokázala zvíťaziť vo svojich ostatných troch finálových vystúpeniach.

Real triumfoval 17–krát, pričom v devätnástich finálových súbojoch prehral (47-percentná úspešnosť). Ostatné dve finále sa skončili pre tím sklamaním.

Stredajšie sa hrá na štadióne Mestalla vo Valencii so začiatkom o 21.30 h (priamy prenos na Sport1).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Aj ikona Realu Di Stéfano kritizovala Mourinhovu taktiku