Na MS juniorov sa nedostal. Po návrate do OHL zažiaril Chromiak piatimi bodmi

Slovenský hokejový obranca Jakub Chromiak.
Slovenský hokejový obranca Jakub Chromiak. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|29. dec 2023 o 06:30

Napodobnil zápis svojho brata.

NEW YORK. Jakub Chromiak a Patrik Masnica boli poslednými dvoma hráčmi, ktorí sa nezmestili do nominácie Slovenska na MS hráčov do 20 rokov, ktoré v týchto dňoch prebiehajú vo švédskom Göteborgu.

Dozvedeli sa to deň pred Vianocami, keď realizačný tím zverejnil finálnu nomináciu. Zdá sa však, že Chromiakovi účasť v reprezentačnom kempe prospela.

Hneď v prvom stretnutí po návrate do Kingstonu bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu, keď k vysokej výhre Kingstonu Frontenacs 9:1 nad Peterboroughom Petes pomohol piatimi bodmi za gól a štyri asistencie.

Napodobnil tak svojho staršieho brata, keďže Martin Chromiak bol do tohto momentu posledným slovenským hokejistom s päťbodovým zápisom v OHL. 27. marca 2022 strelil hetrik a pridal k nemu dve asistencie.

Jeho brat to dokázal v drese toho istého klubu.

VIDEO: Druhý gól Jakuba Chromiaka v tejto sezóne OHL

Jakub, podobne ako jeho starší brat, odchádzal do Kanady z Dukly Trenčín, v ktorej pôsobil do konca septembra 2022.

Od presunu do zámoria to bol pre neho 85. zápas v Ontario Hockey League, no až teraz 18-ročný obranca prvýkrát zaknihoval v jednom dueli viac ako dva body.

Jeho počinu pridáva na výnimočnosti fakt, že v doterajších 23 zápasoch sezóny mal na konte sedem bodov (1+6).

Po nočnej bodovej explózii má priemer pol bodu na zápas a s 12 bodmi je 9. najproduktívnejší obranca v lige spomedzi tých, ktorí budú v júni po prvýkrát spôsobilí pre NHL draft.

V akcii boli aj ďalší dvaja Slováci. Pri výhre North Bay Battalion 5:3 nad Ottawa 67´s mal obranca Alex Čajkovič jednu strelu na bránu a mínusový bod.

Ondrej Molnár si pri prehre Erie Otters 1:3 s Guelph Storm pripísal štyri strely na bránu a mínusový bod. Na striedačke súpera bol ako náhradný brankár pripravený Damian Slávik, ale do stretnutia nezasiahol.

Tabuľka juniorskej OHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Na MS juniorov sa nedostal. Po návrate do OHL zažiaril Chromiak piatimi bodmi