UFC: V hlavnom zápase zvíťazil nad Fizievom Poliak Gamrot a vypýtal si veľkú výzvu

Mateusz Gamrot.
Mateusz Gamrot. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
SvetMMA|24. sep 2023 o 04:39

V noci prebehol ďalší turnaj UFC.

LAS VEGAS. V noci zo soboty na nedeľu prebehol v najlepšej svetovej organizácii zmiešaných bojových umení na svete ďalší turnaj.

Podujatie UFC sa uskutočnilo v domovskej aréne v Las Vegas, kde v hlavnom zápase večera proti sebe nastúpili dvaja elitní bojovníci ľahkej váhy Mateusz Gamrot a Rafael Fiziev.

Napriek kurzom stávkových kancelárií sa víťazom v dueli stal Gamrot.

V nabitej ľahkej divízii UFC sľuboval duel nasadeného šiesteho a siedmeho bojovníka rebríčka atraktívny duel.

O zaujímavý stret malo ísť aj z hľadiska taktiky, keďže Gamrot je vyhlásený zemiar a Fiziev naopak dominuje nad svojimi súpermi v postoji.

Prvé kolo bolo zo strany oboch bojovníkov opatrnejšie a išlo predovšetkým o prípravu a načítanie si pohybov jeden druhého.

Len čo začalo to tretie, tak sa Gamrot vydal naprieč súperovi so snahou ovládnuť duel na zemi, čomu však Fiziev zdarne vzdoroval.

Prišiel však nešťastný kop na telo Gamrota, pri ktorom si zranil Fiziev nohu a duel musel obávaný bojovník vzápätí vzdať.

Poliak tak súboj zvíťazil, čo znamená v jeho prípade dôležitý posun do prvej päťky rebríčka a krok od titulovej šance.

„Toto nie je spôsob, ako som si prial zvíťaziť, ale je to už raz tak. Môj vysnívaný ďalší super by bol šampión ľahkej váhy Islam

Machačev, ale viem, že to ešte nie je celkom možné. Výzvu by som si ale skúsil rád, a preto by som chcel najbližšie bojovať s Charlesom Oliveirom,“ nechal sa počuť v pozápasovom rozhovore tridsaťdvaročný Gamrot.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC: V hlavnom zápase zvíťazil nad Fizievom Poliak Gamrot a vypýtal si veľkú výzvu