Deschamps ešte nevie, či bude pokračovať ako tréner Francúzska

Tréner Francúzska Didier Deschamps.
Tréner Francúzska Didier Deschamps. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. dec 2022 o 10:44

Je to rozhodnutie, ktoré treba prijať pokojne, uviedol Deschampsov manažér

BRATISLAVA. Didier Deschamps zatiaľ nevie, či bude pokračovať vo funkcii trénera francúzskej futbalovej reprezentácie. Ako uviedol Deschampsov manažér a kamarát Jean-Pierre Bernes, 54-ročný kouč momentálne potrebuje čas, aby si po majstrovstvách sveta v Katare „vyčistil hlavu“.

„Rozhodnutie sa týka jeho profesionálnej aj všeobecnej budúcnosti. Nie je to niečo, o čom sa ľahkovážne rozhodnete po finále na štadióne.

Je to rozhodnutie, ktoré treba prijať pokojne,“ povedal Bernes v rozhovore pre rozhlasovú stanicu RMC, z ktorého zverejnil pasáže aj web španielskeho denníka Marca.

Podotkol, že Deschamps si po návrate do Francúzska dopraje niekoľko dní na oddych a rozmýšľanie. „Začiatkom januára sa stretne s prezidentom Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noelom Le Graetom, aby mu oznámil svoje rozhodnutie,“ dodal Bernes.

Samotný Deschamps po nedeľňajšej prehre francúzskeho mužstva vo finále svetového šampionátu v Katare odmietol odpovedať na otázky týkajúce sa jeho budúcnosti.

„Dnes neodpoviem. Je mi smutno kvôli hráčom a realizačnému tímu. Po Novom roku mám dohodnuté stretnutie s prezidentom a uvidíme,“ poznamenal Deschamps.

Le Graet ešte pred turnajom povedal, že ak sa „Les Bleus“ dostanú do semifinále, Deschamps sa bude môcť sám rozhodnúť, či chce pokračovať na lavičke národného tímu.

„Ak bude cítiť motiváciu pokračovať, nebude o tom ani diskusia, pretože si to zaslúži,“ vyhlásil Le Graet pred mesiacom.

Argentína
Argentína
MS vo futbale
18.12.2022, Vyraďovacia fáza | Finále
4 - 3pp
2:2, 1:1
Po predĺžení
Pokutové kopy
4:2
Francúzsko
Francúzsko


Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Deschamps ešte nevie, či bude pokračovať ako tréner Francúzska