FIFA potrestala Uruguaj za správanie na MS, štyria hráči s dištancom

Hráči Uruguaja protestujú pred rozhodcom Danielom Siebertom.
Hráči Uruguaja protestujú pred rozhodcom Danielom Siebertom. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. jan 2023 o 15:48

Štyria futbalisti dostali dištanc za to, ako protestovali proti výsledku ich záverečného duelu v Katare.

ZÜRICH. Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) potrestala Uruguajskú futbalovú asociáciu (UFA) a štyroch uruguajských futbalistov za konfrontovanie nemeckého hlavného rozhodcu Daniela Sieberta po skončení ich záverečného zápasu skupinovej časti majstrovstiev sveta v Katare proti Ghane (2:0).

Uruguajčania napriek víťazstvu nepostúpili do osemfinále, chýbal im jeden gól. Arbitrovi sa sťažovali, že ich obral o pokutový kop, ktorý ich mohol poslať do play-off.

Fernando Muslera a José María Giménez dostali dištanc na štyri zápasy v drese Uruguaja, Edinson Cavani a Diego Godín vynechajú jeden reprezentačný zápas. Všetci hráči tiež dostali pokutu 20-tisíc švajčiarskych frankov a musia absolvovať verejnoprospešné práce na futbalovom projekte.

Uruguajská asociácia zaplatí za správanie svojich hráčov 50-tisíc frankov a najbližší domáci medzištátny duel odohrá bez divákov.

Disciplinárna komisia FIFA vo svojom rozhodnutí uviedla, že "federácia je zodpovedná za diskriminačné správanie sa svojich fanúšikov, taktiež za nešportové a ofenzívne správanie sa a porušenie princípov fair play zo strany hráčov".

Uruguajčania mohli na MS v Katare postúpiť do play-off na úkor Kórejčanov, keby strelili Ghančanom ešte aspoň jeden gól.

Po záverečnom hvizde potrestaní hráči ostro protestovali u Sieberta, lebo im vraj v nadstavenom čase stretnutia neodpískal penaltu. Cavani, Godín a brankár Muslera absolvovali v Katare svoj štvrtý "mundial" v kariére, Gimenéz tretí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»FIFA potrestala Uruguaj za správanie na MS, štyria hráči s dištancom